• Η Πίστη στο σύμβολο της Πίστεως των Αποστόλων - Οι Βασικές Αρχές του Χριστού

  • De: The New Life Mission
  • Podcast

Η Πίστη στο σύμβολο της Πίστεως των Αποστόλων - Οι Βασικές Αρχές του Χριστού  Por  arte de portada

Η Πίστη στο σύμβολο της Πίστεως των Αποστόλων - Οι Βασικές Αρχές του Χριστού

De: The New Life Mission
  • Resumen

  • Όσοι από εμάς πιστεύουμε στον Θεό, η πίστη και οι αρχές των Αποστόλων μας έχουν προμηθεύσει σημαντικά πνευματικά μαθήματα. Η πίστη τους γίνεται ένας πολύτιμος θησαυρός μέσα στις καρδιές μας, επειδή αυτοί πίστευαν στο ευαγγέλιο που έχει την δικαιοσύνη του Θεού. Συνεπώς, όλοι μας χρειαζόμαστε απαραιτήτως να έχουμε μία τέτοια πίστη. Όποιος πιστεύει στον Ιησού πρέπει να γνωρίσει την δικαιοσύνη του Θεού και να πιστέψει σ’αυτήν, και πρέπει να την μεταδώσει μέσα στον κόσμο, γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν και όλοι οι άλλοι επίσης να έρθουν και να γνωρίσουν την δικαιοσύνη αυτή και να πιστέψουν σ’αυτήν. Και μέσα από τον Λόγο του Θεού, αναφέρεται ότι όλοι οι αμαρτωλοί πρέπει να γνωρίσουν την δικαιοσύνη Του. Και πρέπει να πιστέψουν, επειδή έτσι μόνο θα μπορέσουν να λάβουν την δικαιοσύνη του Θεού. Χωρίς την πίστη που επιτρέπει σε κάποιον να αποκτήσει την δικαιοσύνη του Θεού μέσα από τον Λόγο Του, κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον Κύριο ως Σωτήρα Του. Γι’αυτό πρέπει τώρα να επιστρέψουμε στην αληθινή πίστη που γνωρίζει και πιστεύει την δικαιοσύνη του Θεού. Μόνο εκείνοι που πιστεύουν σ’αυτή την δικαιοσύνη του Θεού μπορούν να γίνουν δικοί Του ιερείς και βασιλείς. Oι ιερείς και βασιλείς εδώ, είναι εκείνοι που έχουν λάβει την άφεση των αμαρτιών τους μέσω της πίστης στην δικαιοσύνη του Θεού. Μπορούμε να γίνουμε αληθινοί βασιλείς που έχουν αυτή την αληθινή πίστη μόνο μέσω της πίστης στην δικαιοσύνη του Θεού και να γίνουμε δικοί Του άνθρωποι δικαιοσύνης. Γίνεται έτσι πιο προσιτό σε όλους εμάς να αποκτήσουμε την ίδια πίστη που είχαν και οι Απόστολοι.
    © 2006 by Hephzibah Publishing House
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • 1. OMOΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ
    Oct 26 2023

    Υπάρχουν τρεις ομολογίες που εκδηλώνονται μέσα στην πίστη των Αποστόλων.
    Η πρώτη ομολογία είναι ότι αυτοί πίστευαν σε έναν Θεό Πατέρα Παντοκράτορα, ο οποίος ήταν ο Δημιουργός των ουρανών και της γης (Γένεση 1:1). Δεύτερον, ομολογούσαν ότι ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού τους είχε δώσει την άφεση των αμαρτιών τους. Και η τρίτη ομολογία είναι ότι πίστευαν ότι ο Ιησούς Χριστός συνελήφθη από το Άγιο Πνεύμα. Πρέπει κι εμείς επίσης να ομολογούμε ότι πιστεύουμε στον Θεό τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, επειδή πρέπει να διατηρούμε την ίδια πίστη που είχαν και οι Απόστολοι.

     

    https://www.bjnewlife.org/
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission
    https://www.facebook.com/shin.john.35

    Más Menos
    32 m
  • 2. Ομολογία Πίστης στον Θεό - Υιό
    Oct 26 2023

    Το όνομα Ιησούς στα ελληνικά προέρχεται από την εβραϊκή ονομασία: ישוע (yeh-ho-shoo’-ah(, που σημαίνει “Ο Ιεοβά είναι σωτήρας.”
    Ο Χριστός στα εβραϊκά είναι משיח (mashiyach) και στα αντίστοιχα ελληνικά η λέξη “Χριστός” σημαίνουν: “ο Χρισμένος”. Το όνομα Χριστός στην oνοματολογία της Καινής Διαθήκης έχει την έννοια του Μεσσία της Παλαιάς Διαθήκης.
    Η έκφραση «ο Χριστός» που συχνά εμφανίζεται στα τέσσερα ευαγγέλια αφορά την λέξη «Χριστός» που είναι μαζί με το άρθρο «ο» και δείχνει ότι ο Χριστός είναι απολύτως ο Ίδιος ο Θεός. Ο Θεός Πατέρας, με άλλα λόγια, έστειλε τον μονογενή Του Γιο, για να ελευθερώσει τον καθένα που ζούσε μέσα σ’αυτό τον κόσμο από όλες του τις αμαρτίες.

     

    https://www.bjnewlife.org/
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission
    https://www.facebook.com/shin.john.35

    Más Menos
    2 h y 46 m
  • 3. Ομολογία Πίστης στο Άγιο Πνεύμα
    Oct 26 2023

    Πρέπει οι Χριστιανοί να γνωρίζουν τον Θεό Πατέρα, Γιο, και το Άγιο Πνεύμα ως έναν Θεό, και να ομολογούν την πίστη τους και στους τρεις; Ναι. Οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι.
    Ο Θεός Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, όλοι μαζί έλαβαν μέρος στην δημιουργία και έδωσαν ζωή στο ανθρώπινο γένος. Αλλά ο Θεός Πατέρας είναι Πατέρας του Άγιου Γιου. Ο Γιός εκπλήρωσε τη διακονία της άφεσης των αμαρτιών- δηλαδή βαπτίστηκε από τον Ιωάννη και θυσιάστηκε για να σώσει το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία. Το Άγιο Πνεύμα είχε το καθήκον να φέρει την μαρτυρία σε εκείνους που πιστεύουν ότι το βάπτισμα του Ιησού και το αίμα του Σταυρού εκπλήρωσε το έργο της απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους.

     

    https://www.bjnewlife.org/
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission
    https://www.facebook.com/shin.john.35

    Más Menos
    3 h y 16 m

Lo que los oyentes dicen sobre Η Πίστη στο σύμβολο της Πίστεως των Αποστόλων - Οι Βασικές Αρχές του Χριστού

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.