• 1. Η σωτηρία των αμαρτωλών αποκαλύπτεται στην Σκηνή του Μαρτυρίου (Έξοδος 27:9-21)
    Nov 4 2023

    Έχετε δει ποτέ μια μακέτα της Σκηνής του Μαρτυρίου σε φωτογραφία ή ζωγραφική; Σε γενικές γραμμές η Σκηνή του Μαρτυρίου χωριζόταν στην αυλή της και την ίδια την Σκηνή του Μαρτυρίου, τον Οίκο του Θεού. Μέσα σε αυτό τον Οίκο του Θεού, υπήρχε μια μικρότερη δομή που ονομαζόταν το Ιερό. Το Ιερό ήταν σκεπασμένο από τέσσερα διαφορετικά καλύμματα: ένα κάλυμμα υφασμένο από λεπτό λινό και νήματα κυανό, πορφυρό και κόκκινο. Ένα άλλο από τρίχες κατσίκας. Ένα με δέρματα προβάτων βαμμένα κόκκινα. Και ένα κάλυμμα από δέρματα θώων (τσακάλια ή φώκιες).
    Στην ανατολική πλευρά της αυλής της Σκηνής του Μαρτυρίου υπήρχε η πύλη της, υφασμένη με νήματα κυανό, πορφυρό και κόκκινο, και λεπτοϋφασμένο λινό. Καθώς έμπαινες μέσα από αυτή την πύλη, θα έβλεπες το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος και τον νιπτήρα. Περνώντας από τον νιπτήρα, θα έβλεπες τότε την

    Más Menos
    1 h y 25 m
  • 2. Οι στύλοι της αυλής της Σκηνής του Μαρτυρίου (Έξοδος 27:9-19)
    Nov 4 2023

    Η περικοπή αυτή εξηγεί τους στύλους, την υφασμάτινη πύλη, τα παραπετάσματα από λεπτοϋφασμένο λευκό λινό, ζώνες, άγκιστρα, χάλκινα υποστηρίγματα, καθώς και χάλκινα άγκιστρα της αυλής της Σκηνής του Μαρτυρίου. Η Σκηνή τού Μαρτυρίου ήταν ένας τόπος όπου κατοικούσε ο Θεός. Το μέγεθος της ορθογώνιας αυλής είχε μήκος περίπου 45 μέτρα (βόρεια και νότια πλευρά) προς 22,5 μέτρα (ανατολική και δυτική πλευρά). Η ίδια η Σκηνή τού Μαρτυρίου ήταν ένα μικρό οικοδόμημα με σκεπή από ένα τετραπλό κάλυμμα. Σε αντίθεση, η αυλή της Σκηνής του Μαρτυρίου ήταν πλατιά σαν μια μεγάλη ανοικτή αυλή.
    Οι στύλοι της αυλής είχαν ύψους 2,25 μέτρα και ο περιμετρικός φράχτης της ήταν χτισμένος με την τοποθέτηση συνολικά 60 ξύλινων στύλων και κρεμασμένα λευκά λινά παραπετάσματα σε όλες τις πλευρές εκτός από την πύλη. Ο φράχτης έγινε από αυτούς τους ξύλινου&sig

    Más Menos
    53 m
  • 3. Το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος κατασκευάστηκε από ξύλο ακακίας, επικαλυμμένο με χαλκό (Έξοδος 38:1-7)
    Nov 4 2023

    Κάθε αμαρτωλός μεταξύ του λαού Ισραήλ, έπρεπε να φέρει ένα ζώο θυσίας στην Σκηνή του Μαρτυρίου για να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του, να μεταβιβάσει τις αμαρτίες του επάνω σε αυτό θέτοντας τα χέρια του στο κεφάλι του, να χύσει το αίμα του και στην συνέχεια να δώσει αυτό το αίμα στον ιερέα. Ο ιερέας που εφημέρευε, έβαζε στην συνέχεια αυτό το αίμα του ζώου της θυσίας στα κέρατα του θυσιαστηρίου του ολοκαυτώματος, τοποθετούσε το λίπος και την σάρκα στο θυσιαστήριο και τα έκαιγε με φωτιά, ως οσμή ευωδίας στον Κύριο τον Θεό. Ακόμα και ο Αρχιερέας έπρεπε να τοποθετήσει τα χέρια του σε ένα ζώο θυσίας και να μεταβιβάσει τις δικές του αμαρτίες στο ζώο εμπρός από το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος, προκειμένου να λάβει την άφεση των αμαρτιών του. Αυτή ήταν η θυσία της εξιλέωσης που προσ&p

    Más Menos
    37 m
  • 4. Το θυσιαστήριο του θυμιάματος είναι ο τόπος όπου ο Θεός χορηγεί την χάρη Του (Έξοδος 30:1-10)
    Nov 4 2023

    Αν επρόκειτο να μπεις μέσα στα Άγια, στον Οίκο του Θεού, θα έβλεπες πρώτα την λυχνία, την τράπεζα της προθέσεως και το θυσιαστήριο του θυμιάματος. Το θυσιαστήριο του θυμιάματος τοποθετήθηκε μπροστά από την είσοδο στα Άγια, όπου βρισκόταν το ιλαστήριο, μετά από την λυχνία και την τράπεζα της προθέσεως. Το μήκος και το πλάτος αυτού του θυσιαστηρίου του θυμιάματος ήταν και από τις δύο πλευρές ένας πήχης, ενώ το ύψος του ήταν δύο πήχεις. Στην Αγία Γραφή ένας πήχης είναι περίπου 45-50 εκατοστά με τα σημερινά μέτρα. Έτσι, το θυσιαστήριο του θυμιάματος ήταν ένα μάλλον μικρό τετράγωνο, διαστάσεων περίπου 50 εκατοστά σε μήκος και πλάτος και 100 εκατοστά σε ύψος. Και όπως το θυσιαστήριο του ολοκαυτώματος, το θυσιαστήριο του θυμιάματος είχε κέρατα στις τέσσερις επάνω γωνίες του. Κατασκευασμένο από ξύλο α

    Más Menos
    40 m
  • 5. Η πνευματική έννοια των ασημένιων υποστηριγμάτων που χρησιμοποιούνταν στην Σκηνή του Μαρτυρίου (Έξοδος 26:15-30)
    Nov 4 2023

    Οι σανίδες της Σκηνής του Μαρτυρίου όπου κατοικούσε ο Θεός, ήταν όλες επιστρωμένες με χρυσό. Για να σταθεί όρθια κάθε σανίδα της Σκηνής του Μαρτυρίου, ο Θεός είπε στον Μωυσή να κάνει δύο ασημένια υποστηρίγματα. Η πνευματική έννοια της τοποθέτησης δύο ασημένιων υποστηριγμάτων κάτω από κάθε σανίδα είναι η εξής. Στην Αγία Γραφή ο χρυσός αναφέρεται στην πίστη που δεν αλλάζει με τον χρόνο. Το ότι αυτά τα ασημένια υποστηρίγματα που τοποθετούνταν κάτω από τις σανίδες ήταν επιστρωμένα με αυτό το χρυσό, σημαίνει ότι ο Θεός μάς έδωσε δύο δώρα που εγγυώνται την σωτηρία μας. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς ολοκλήρωσε την σωτηρία μας από την αμαρτία με το να βαπτιστεί και να χύσει το αίμα Του.
    Για να σβήσουμε όλες τις αμαρτίες μας, αντί να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να πιστέψουμε μόνο στο ευαγ

    Más Menos
    51 m
  • 6. Το ιλαστήριο (Έξοδος 25:10-22)
    Nov 4 2023

    Στην Αγία Γραφή, ένας πήχης είναι το μήκος που εκτείνεται από την άκρη του χεριού ως τον αγκώνα. Έτσι, με τα σημερινά μέτρα, ένας πήχης στην Παλαιά Διαθήκη είναι γενικά περίπου 500 χιλιοστά. Συνεπώς, οι δυόμισι πήχεις, το μήκος του ιλαστηρίου, ήταν περίπου 1 μέτρο με τα σημερινά μέτρα· το πλάτος και το μήκος του ήταν ενάμισι πήχης το καθένα, δηλαδή περίπου 750 χιλιοστά. Κάτω από αυτό το ιλαστήριο ήταν η Κιβωτός της Διαθήκης, και η Κιβωτός ήταν κατασκευασμένη από ξύλο ακακίας και επιστρωμένη με καθαρό χρυσάφι. Στα δύο άκρα του ιλαστηρίου υπήρχαν δύο χερουβείμ με απλωμένα από επάνω τα φτερά τους, καλύπτοντας το ιλαστήριο με τα φτερά τους και τα πρόσωπά τους έβλεπαν προς το ιλαστήριο κοιτάζοντας το ένα το άλλο. Το ιλαστήριο (ή θρόνος της χάριτος όπως αλλιώς είναι το όνομά του), είναι ο τόπος όπου ο Θεός παραχωρούσε την χάρη Του.

    Más Menos
    37 m
  • 7. Οι διακοσμητικοί κόμβοι του ευαγγελίου του ύδατος και του Πνεύματος (Έξοδος 25:31-40)
    Nov 4 2023

    Αυτή η περικοπή περιγράφει την λυχνία της Σκηνής του Μαρτυρίου. Σήμερα, θα ήθελα να εξηγήσω το πνευματικό νόημα των διακοσμητικών κόμβων της, των κρίνων, καθώς και των λύχνων. Ο Θεός διέταξε τον Μωυσή να κάνει πρώτα τον κορμό της λυχνίας από ένα ξεχωριστό κομμάτι χρυσού. Έτσι, πρώτα σφυρηλατήθηκε ο κορμός και έπειτα από αυτόν σφυρηλατήθηκαν η λεκάνη και οι κλάδοι. Τρεις κλάδοι έβγαιναν από κάθε πλευρά της λυχνίας, και σε κάθε κλάδο υπήρχαν τρία κύπελλα όμοια με άνθη αμυγδαλιάς και στην συνέχεια διακοσμητικοί κόμβοι και άνθη. Έτσι, επτά λυχνίες ήταν τοποθετημένες επάνω από τα κλαδιά. Το λάδι στην συνέχεια τοποθετούνταν σε αυτές τις επτά λυχνίες για να ανάβουν. Η λυχνία έτσι φώτιζε λαμπρά το εσωτερικό στα Άγια και όλα τα σκεύη επίσης.
    Για εσένα και για εμένα ο Κύριός μας, ο Βασιλιάς της Βασιλείας των Ουρανών, ήρθε

    Más Menos
    45 m
  • 8. Οι πνευματικές έννοιες που είναι κρυμμένες μέσα στα ενδύματα του Αρχιερέα (Έξοδος 28:1-43)
    Nov 4 2023

    Σήμερα θα εξετάσουμε τα πνευματικά νοήματα που είναι κρυμμένα στα ενδύματα του Αρχιερέα. Με τα ενδύματα αυτά επρόκειτο να ντύνονται ο Ααρών και οι γιοι του. Μέσα από τα ενδύματα του Αρχιερέα θα αναγνωρίσουμε με πίστη το σχέδιο του Θεού που μάς έχει σώσει από την αμαρτία.
    Ο Θεός διέταξε τον Μωυσή να καθιερώσει τον αδελφό του Ααρών και τους γιους του Ααρών για να μπορούν να υπηρετούν τον Θεό ως ιερείς. Και ο Θεός, επίσης, διέταξε τον Μωυσή να κάνει τα ενδύματά τους σύμφωνα με το πρότυπο που Εκείνος του έδειξε.

     

    https://www.bjnewlife.org/
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission
    https://www.facebook.com/shin.john.35

    Más Menos
    46 m