• Μια Φορά Και Ένα Καιρό

  • De: Streamee
  • Podcast

Μια Φορά Και Ένα Καιρό  Por  arte de portada

Μια Φορά Και Ένα Καιρό

De: Streamee
  • Resumen

  • Μια φορά κι έναν καιρό… μια σειρά podcast του Streamee με κλασσικά παραμύθια όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, Η Ωραία Κοιμωμένη, και άλλες αγαπημένες παιδικές ιστορίες.
    Streamee
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • Μια Φορά Και Ένα Καιρό: Οι 6 Κύκνοι
    Jul 19 2023

    Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς podcast Μια Φορά Και Ένα Καιρό, η Μικαέλα Θεοφίλου αφηγείται το παραμύθι "Οι Έξι Κύκνοι" (Die sechs Schwäne) είναι ένα γερμανικό παραμύθι από τους αδελφούς Γκριμ στα παραμύθια τους το 1812. Η ιστορία περιγράφει την ιστορία ενώς βασιλιά που παντρεύεται την κόρη μιας μάγισσας που μεταμορφώνει τους έξι γιούς του σε κύκνους. Άλλες ιστορίες αυτού του τύπου περιλαμβάνουν τα επτά κοράκια, οι δώδεκα αγριόπαπιες, η Ουντέα και οι επτά αδερφοί της, οι άγριοι κύκνοι και οι δώδεκα αδερφοί.

    Más Menos
    17 m
  • Μια Φορά Και Ένα Καιρό: Οι 12 Πριγκίπισσες Που Χόρευαν
    Jul 12 2023

    Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς podcast Μια Φορά Και Ένα Καιρό, η Μικαέλα Θεοφίλου αφηγείται το παραμύθι "Οι δώδεκα πριγκίπισσες που χορεύουν" (Die zertanzten Schuhe) είναι ένα γερμανικό παραμύθι που συγκεντρώθηκε από τους αδελφούς Γκριμ και δημοσιεύθηκε στο βιβλίο Grimm's Fairy Tales το 1815. Ο Charles Deulin συνέλεξε μια άλλη, γαλλική εκδοχή στο έργο του Contes du Roi Cambrinus (1874), την οποία απέδωσε στην εκδοχή του Grimm. Ο Alexander Afanasyev συγκέντρωσε δύο ρωσικές παραλλαγές, με τίτλο "Οι νυχτερινοί χοροί", στο έργο του Narodnye russkie skazki. Το πλησιέστερο ανάλογό του είναι το σκωτσέζικο Kate Crackernuts, όπου πρόκειται για έναν πρίγκιπα που είναι υποχρεωμένος να χορεύει κάθε βράδυ.

    Más Menos
    12 m
  • Μια Φορά Και Ένα Καιρό: Ο Παπουτσής & Τα Ξωτικά
    Jul 5 2023

    Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς podcast Μια Φορά Και Ένα Καιρό, η Μικαέλα Θεοφίλου αφηγείται το παραμύθι "Ο Παπουτσής & Τα Ξωτικά" (Γερμανικά: Die Wichtelmänner) είναι ένα σύνολο παραμυθιών που συνέλεξαν οι αδελφοί Γκριμ για έναν φτωχό τσαγκάρη που δέχεται την απαραίτητη βοήθεια από τρία νεαρά βοηθητικά ξωτικά. Η πρωτότυπη ιστορία είναι το πρώτο από τα τρία παραμύθια που περιέχονται ως λήμμα 39 στα γερμανικά παραμύθια των Γκριμ με τον κοινό τίτλο "Die Wichtelmänner". Στη μετάφρασή της το 1884 η Margaret Hunt επέλεξε τα Ξωτικά ως τίτλο για τα τρία αυτά παραμύθια.

    Más Menos
    8 m

Lo que los oyentes dicen sobre Μια Φορά Και Ένα Καιρό

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.