• Οι φυσικοί πόροι τελειώνουν

  • Jul 21 2022
  • Duración: 15 m
  • Podcast

Οι φυσικοί πόροι τελειώνουν  Por  arte de portada

Οι φυσικοί πόροι τελειώνουν

  • Resumen

  • Οι φυσικοί πόροι έχουν τεράστια σημασία για την επιβίωσή μας. Για την ανθρώπινη υγεία, την οικονομική δραστηριότητα, την ευημερία και την ποιότητα ζωής. Όσο η παγκόσμια ζήτηση ανεβαίνει, τόσο προκαλούνται προβλήματα ανεπάρκειας, αλλά και αστάθεια των τιμών. Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί ο πλανήτης, βασισμένο στην υψηλή ένταση πόρων και στην ταυτόχρονη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, είναι ώρα να αντικατασταθεί. Να αντικατασταθεί από πιο βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, σύμφωνα με αυτό που ονομάζουμε «κυκλική οικονομία». Ένα μοντέλο, δηλαδή, κατά το οποίο τα προϊόντα, τα υλικά και οι πόροι χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο και η παραγωγή αποβλήτων περιορίζεται στο ελάχιστο.

    Μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε τη διαχείριση των φυσικών πόρων; Μοιάζει βουνό, όμως υπάρχουν λύσεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε, σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο, επηρεάζοντας θετικά το μέλλον μας.

    Από το πώς καλλιεργούμε, πόσο μειώνουμε κάθε είδος σπατάλης, πώς σεβόμαστε το νερό, πώς παράγουμε το φαγητό που τρώμε και πώς κινούμαστε – πράγματα δηλαδή που καθένας μας μπορεί σε κάποιον βαθμό να επηρεάσει- μέχρι το να μάθουμε περισσότερα, να ασκήσουμε πίεση, να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας και την ψήφο μας για ζητήματα που αφορούν τον πλανήτη. 

    Ο κόσμος αλλάζει. Πρέπει να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που έρχονται, να αλλάξουμε τις συνήθειες του παρελθόντος και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευημερία των ανθρώπων προϋποθέτει υγιή οικοσυστήματα.

    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT

Lo que los oyentes dicen sobre Οι φυσικοί πόροι τελειώνουν

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.