Σινεμά στη Σέντρα

De: Alter Ego Media
  • Resumen

  • Ο αθλητικογράφος του Βήματος, Αντώνης Καρπετόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου του Βήματος, Γιάννης Ζουμπουλάκης συναντιούνται στην αρένα των συγκρούσεων και της ανταλλαγής απόψεων με άξονα τον κινηματογράφο. Οι δύο δημοσιογράφοι κουβεντιάζουν και εσείς αποφασίζετε τι σας ταιριάζει και τι όχι.
    2024 Alter Ego Media
    Más Menos
activate_Holiday_promo_in_buybox_DT_T2
Episodios
  • Οι χειρότεροι «κακοί» των κόμικς
    Oct 3 2024

    Μια αναδρομή στην ιστορία των «κακών», κυρίως στον κόσμο των χάρτινων ηρώων της DC Comics και της Marvel, κάνουν ο Αντώνης Καρπετόπουλος και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης. Την αφορμή δίνει η «συνέχεια» του «Joker» (2019), το «Joker: Τρέλα για δύο» (Joker: Folie à Deux) που σκηνοθέτησε ο ίδιος δημιουργός του πρώτου, ο Τοντ Φίλιπς, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χοακίν Φίνιξ, που αυτή την φορά προσπαθεί να «δέσει» με την Lady Gaga. Με την βεβαιότητα ότι η δεύτερη ταινία θα διχάσει χωρίς να κάνει την επιτυχία της πρώτης, οι δύο σινεφίλ δημοσιογράφοι θυμούνται όλους τους προηγούμενους Τζόκερ, όπως επίσης τον Πιγκουίνο, τον Thanos και άλλους αρνητικούς χαρακτήρες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στο σινεμά, το «κακό», ορισμένες φορές, «πουλάει» πολύ περισσότερο από το «καλό».

    Más Menos
    27 m
  • Πόσα πτώματα αντέχεις;
    Sep 26 2024

    Το Σινεμά ξαναβγαίνει στη Σέντρα με τον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Γιάννη Ζουμπουλάκη, ελαφρώς ανανεωμένο. Κάθε Πέμπτη οι δύο δημοσιογράφοι θα «αρπάζουν» το στοιχείο μιας ταινίας από την επικαιρότητα και θα του… αλλάζουν τα φώτα, κάνοντας μια αναδρομή στην κινηματογραφική του ιστορία. Και ξεκινούν με τους serial killers, το χειρότερο είδος «κινηματογραφικού ήρωα» που υπάρχει, αλλά καλώς ή κακώς και ένα από τα πιο δημοφιλή. Η ταινία της Άννα Κέντρικ «Ραντεβού με έναν serial killer» που από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στα σινεμά, δίνει την αφορμή στους δύο δημοσιογράφους να θυμηθούν εμβληματικές ταινίες, όπως οι «Η Σιωπή των Αμνών», «American psycho», »Citizen X», «Χένρι: το πορτρέτο ενός δολοφόνου», «Monster», «Hannibal», «Παιδί 44» οι οποίες μπορεί να ανήκουν στο ίδιο κινηματογραφικό είδος, ωστόσο η κάθε μία ξεχωρίζει γθα διαφορετικούς λόγους.

    Más Menos
    31 m
  • Cinema made in Japan
    Jul 25 2024

    Στο νέο επεισόδιο του podcast «Σινεμά στη Σέντρα», αυτή τη φορά ερήμην του Αντώνη Καρπετόπουλου, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης μας μεταφέρει στα άδυτα του ιαπωνικού κινηματογράφου, με αφορμή το αφιέρωμα της κινηματογραφικής εταιρείας, New Star η οποία παρουσιάζει για το καλοκαίρι του 2024, 17 κλασικές ιαπωνικές ταινίες. Αυτή την Πέμπτη, 25/07/2024 προβάλλεται στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος η ταινία του Κέντζι Μιζογκούτσι, το «Ουγκέτσου Μονογκατάρι» στις κινηματογραφικές αίθουσες.

    Ακίρα Κουροσάβα, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Κιγιόσι Κουροσάουα, Μασάκι Κομπαγιάσι. Ποιες είναι οι ταινίες που σημάδεψαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ποιες έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε streaming πλατφόρμες;

    Más Menos
    17 m

Lo que los oyentes dicen sobre Σινεμά στη Σέντρα

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.