Episodios

  • Трейлер — “Історія з вікна”
    Sep 5 2021
    Міста – це мінлива матерія. Вони постійно в русі, а тому дуже швидко стають іншими. Найкраще ці зміни помічають ті, хто багато років живуть у середмісті. Вони можуть повідати, коли трава була найзеленішою, а дерева – найвищими. Вони чують пульс міста і знають його справжній ритм. У авторській програмі Назарія Заноза “Історія з вікна” на Urban Space Radio, ми відвідаємо сім міст та послухаємо історії людей, які більше 30 років жили, зростали і змінювались разом із своїми містами. Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду Ведучий: Назарій Заноз
    Más Menos
    1 m
  • Історія з вікна — Чернігів
    Sep 7 2021
    Історія про столітній будинок місцевого журналіста Владислава Савенка та вулицю Коцюбинського в Чернігові, де колись мешкав сам класик української модерної літератури. Розмова про переваги та недоліки життя в старій садибці. Про трансформації вулиці, перейменування та садок біля хати як розраду для душі.
    Más Menos
    35 m
  • Історія з вікна — Харків
    Sep 14 2021
    Розмова про найменшу вулицю Харкова Донець-Захаржевського, на котрій мешкає місцева вчителька Олена Василівна. Про те, що життя в середмісті накладає відповідальність. Про музику за розкладом та звуки міста в різну пору доби та року.
    Más Menos
    32 m
  • Історія з вікна — Сєвєродонецьк
    Sep 21 2021
    Як постало місто на піску? Чим воно приваблювало приїжджих? Яким було життя під час окупації та як доводилося ризикувати місцевим активістам, аби показати, що Сєвєродонецьк - це Україна? Про все це в епізоді з письменницею Світланою Талан та соціальним інноватором Аріфом Багіровим. У подкасті використано аудіо з YouTube-каналу Dekarmi "СЕВЕРОДОНЕЦК, сепаратистский съезд януковичской партии" а також запис пісні "Бахыт Компот - Девушка по имени Бибигуль"
    Más Menos
    36 m
  • Історія з вікна — Маріуполь
    Sep 28 2021
    Як трапилося, що Маріуполь опинився в фарватері декомунізації ще за Союзу? Як цьому посприяли художники? Який Маріуполь на колір та звук? Де живеться краще: в центрі чи в приватному секторі? Все це в епізоді із мистецтвознавцем Олександром Черновим. У епізоді використане аудіо з відеоканалу на YouTube користувача Dmitry Chichera "Создание Народной дружины Мариуполя 21 апреля 2014"
    Más Menos
    35 m
  • Історія з вікна — Київ
    Oct 5 2021
    Що пахло на весь Хрещатик, коли його різали?Хто отримував житло в Пасажі? Які пісні і в честь чого зазвичай збиралися родини митців, що мешкали в Пасажі? Як звучить життя в одному з найвідоміших будинків країни? Про публічну страту на Майдані в XX столітті. Про це та інше в епізоді з Тамарою Корніївною Солдатенко 1935-го року народження.
    Más Menos
    36 m
  • Історія з вікна — Львів
    Oct 12 2021
    Як колись виглядало середмістя Львова і які кольори для будинків обирали міщани? Якими унікальними пам'ятками може похвалитися Львів? Що не так з туризмом в місті? Чого бракує сучасному Львову? Про це та інше в епізоді з активісткою Людмилою Федяй та підприємицею Марією. У подкасті використано аудіо з YouTube каналу Віктор Морозов – тема "Тільку ві Львові"
    Más Menos
    38 m
  • Історія з вікна — Коломия
    Oct 19 2021
    Де збиралися та чим займалися під час зборів корінні родини Коломиї, що повернулися із заслання? Як звучить Коломия дитинства? Чого можна навчитися під час п'ятихвилинок? Куди влаштуватися працювати, щоб прокачати свої мистецькі навички? Чого бракує сучасним майстрам та майстриням народного мистецтва? Яке місце є в Коломиї є найбільшою опорою? Що робить Коломию містом? Про це та інше в епізоді з журналістом, письменником та театральним критиком Андрієм Малащуком та мисткинею, музейницею та мистецтвознавицею Катериною Каркадим. У подкасті використано аудіо з YouTube каналу PiligrimX "Понад Прутом моя Коломия 🌇"
    Más Menos
    43 m