• Светият Дух, който обитава в мен - Сигурният начин да получите Светия Дух

  • De: The New Life Mission
  • Podcast

Светият Дух, който обитава в мен - Сигурният начин да получите Светия Дух

De: The New Life Mission
  • Resumen

  • В християнството най-важен въпрос, който се обсъжда, е изкуплението на греховете и получаването на Светия Дух. Обаче твърде малко имат съвършено знание на тези две неща, докато те наистина са най-важни в християнството. И въпреки това хората казват, че вярват в Исус Христос, като не знаят нищо за изкуплението и за Светия Дух. Знаете ли евангелието, което ви дава възможност да получите Светия Дух? За да получите Светия Дух от Бога, трябва първо на първо да знаете евангелието на водата и Духа и да вярвате в него. Тази книга непременно ще води християни на целия свят към изкуплението от всичките им грехове и получаването на Светия Дух.. https://www.bjnewlife.org/ https://youtube.com/@TheNewLifeMission https://www.facebook.com/shin.john.35
    Copyright © 2009 by Hephzibah Publishing House
    Más Menos
Episodios
  • 1. Светият Дух действа според Божието обещание (Деяния 1:4-8)
    Jan 7 2023

    Исус заповяда на Своите ученици "да не напускат Ерусалим, но да чакат обещаното от Отца" (Деяния 1:4). Получаването на Светия Дух описано в Деяния се случи не чрез "преживяване"; "преданост" или "молитвите на покаяние", но благодарение на "очакване на изпълнение на Божието обещание" за дара на Светия Дух. Трябва да познаем от този фрагмент основна идея, че присъствието на Светия Дух не се случва благодарение на ревностни молитви. Този Божий дар можем да получим само чрез съвършената вяра в забележителното евангелие на водата и Духа, което Бог Отец и Исус Христос са подарили на човечеството. Истинското присъствие на Светия Дух е следствието на вярата в евангелието дадено ни от Христос. Бог ни даде истинското евангелие на водата и Духа, за да използваме възможността да намерим и да приемем Светия Дух в сърцата си (1 Йоаново 3:3-5).

    https://www.bjnewlife.org/ 
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission 
    https://www.facebook.com/shin.john.35 

    Más Menos
    19 m
  • 2. Може ли някой наистина да купи Светия Дух със свои сили? (Деяния 8:14-24)
    Jan 7 2023

    На основание на главния пасаж аз искам да ви разкажа за това дали "човек може да получи Светия Дух със собствени усилия". Във времена на ранната църква апостолите получиха силата от Господа и бяха изпратени от Него в различните места за служението. Деяния описва няколко свръхестествени явления. Едно от тях се състои в слизането на Светия Дух върху тези вярващи, на чиито глави апостолите възлагаха ръце. Библията ни казва: "Когато апостолите възлагаха ръце на глави на тези, които още не бяха получили Светия Дух, даже ако вярваха в Исус, те получаваха Светия Дух".

    https://www.bjnewlife.org/
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission
    https://www.facebook.com/shin.john.35

    Más Menos
    1 h y 4 m
  • 3. Приехте ли Светия Дух като повярвахте в Исус? (Деяния 19:1-3)
    Jan 7 2023

    Кое евангелие проповядваше Павел? Той проповядваше евангелието на кръщението на Исус и на Неговата кръв. В Деяния 19:1 е написано: "А когато Аполос беше в Коринт, Павел, след като беше минал през горните страни, дойде в Ефес, гдето намери някои ученици. И рече им: Приехте ли Светия Дух като повярвахте?" И така тези хора вярваха в Исус, не придавайки значение на Неговото кръщение. Те не знаеха за чудесното евангелие, което позволява да получим Светия Дух. Ето защо въпросът на Павел: "Приехте ли Светия Дух като повярвахте?" беше неочакван за някои ученици от Ефес. Други хора ги питаха: "Вярвате ли в Исус?" Но Павел съвсем неочаквано зададе им този въпрос, за да могат да получат Светия Дух, като обновят своята вяра в удивителното евангелие. Служението на Павел се състоеше в проповядването на евангелието на кръщението на Исус и на Неговата кръв. Павел, Петър и Йоан също свидетелстваха за Исусовото кръщение от Йоан Кръстител.

    https://www.bjnewlife.org/
    https://youtube.com/@TheNewLifeMission
    https://www.facebook.com/shin.john.35

    Más Menos
    21 m

Lo que los oyentes dicen sobre Светият Дух, който обитава в мен - Сигурният начин да получите Светия Дух

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.