75 år med FN podcast  Por  arte de portada

75 år med FN podcast

De: Kirsten Larsen Flemming Weiss Andersen Lasse Soll Sunde
  • Resumen

  • FN har i 2020 eksisteret i 75 år og hvad var det man ville? Hvad fik man? Og hvordan fungerer det i praksis? Det undersøger de erfarne udlandsjournalister Kirsten Larsen og Lasse Soll over fem episoder. Her kommer de vigtigste FN-organisationer til eksamen med en række dygtige fagfolk og FN-kendere, der ser på FN som idéskaber og normsætter. Bliv klogere på FN's Sikkerhedsråd, WHO, Menneskerettighedsrådet, UNHCR og UNICEF. Ide: Internationalt Udvalg, De Radikale Finansieret af: Hermod Lannungs Fond
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • 1. FN's Sikkerhedsråd - I kamp for fred
    Sep 15 2020

    Hvad er klodens mest magtfulde politiske organ? Det korte svar er FN's Sikkerhedsråd, hvis største fortjeneste er, at forhindre krige og konflikter i at opstå. Men hvorfor er samarbejdet mellem de store lande så svært? For at finde svar har vi inviteret lektor Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og seniorforsker i udenrigspolitik og diplomati Louise Riis Andersen fra DIIS og andre kilder, til at gøre os klogere på Sikkerhedsrådets største bedrifter og udfordringer. Dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde.

    Más Menos
    51 m
  • 2. WHO - Sundhedens tiggermunk
    Sep 26 2020
    WHO fungerer som hele verdens sundhedsstyrelse, men har et budget som et middelstort schweizisk universitet. Alligevel lyder kravet, at FN’s Verdenssundhedsorganisation skal gå forrest under den pandemi, der fortsat holder verden fanget i sit greb. Professor fra SDU og overlæge Morten Sodemann har i årtier fulgt WHO og er med til at folde ud, hvad organisationen er særligt god til, og hvad der går knap så godt  i en tid, hvor WHO er kommet i klemme i et storpolitisk spil mellem USA og Kina. Bliv også klogere på WHO-historien, der i høj grad er præget af danske værdier. Dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde.
    Más Menos
    50 m
  • 3. FN's Menneskerettighedsråd - Grænser for magt
    Oct 2 2020

    Kampen mod racisme, mod overgreb på borgerrettigheder i diktaturer og indsatsen i klimakampen. Det er bare nogle af de helt store konflikter, der knytter sig til de internationale menneskerettigheder, der lige efter 2. Verdenskrig, blev grundfæstet for alle klodens mennesker. Hovedgæsten Morten Kjærum folder idealerne ud og fortæller hvordan rettighederne fungerer i praksis. Gæsten leder idag Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law i Lund. Bliv klogere på menneskerettighedernes historie og hvilke kamppladser som rettighederne  denne podcast, hvor dine værter er Kirsten Larsen og Lasse Soll Sunde. 

    Más Menos
    51 m

Lo que los oyentes dicen sobre 75 år med FN podcast

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.