• Design met oog voor het klimaat

  • De: Interface
  • Podcast

Design met oog voor het klimaat  Por  arte de portada

Design met oog voor het klimaat

De: Interface
  • Resumen

  • Hoe komen we deze klimaatcrisis uit? Luister naar de podcast Design met oog voor het klimaat: een inspirerende podcast van Interface Benelux waarin experts ingaan op de meest urgente klimaatkwesties, inzichten geven en misschien nog wel belangrijker: oplossingen aandragen! De afleveringen zijn beschikbaar op alle grote podcast directories. Zoek naar Design met oog voor het klimaat

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

    Interface, Inc
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • Aflevering 1: Sven Jense
    Feb 22 2021

    Janneke Leenaars praat in deze podcast met Sven Jense, oprichter en directeur van Climate Cleanup: een groep entrepreneurs die op allerlei manieren bezig is om de opwarming van de aarde terug te draaien aan de hand van natuurlijke oplossingen die C02 uit de lucht halen.

    Het is Sven’s missie en passie om met concrete pioneer-projecten te laten zien hoe het verdubbelen van de natuur (‘Double Nature’) de klimaatcrisis kan keren. Janneke en Sven bespreken het boek Drawdown en welke oplossingen voor de gebouwde omgeving het verschil kunnen maken, het gevoel van ‘momentum’, evenals inzichten van klimaatpsycholoog Per Espener en wat we kunnen doen om oplossingen ‘mainstream’ te laten worden.

    Kom meer te weten over het werk van Sven via www.climatecleanup.org


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

    Más Menos
    36 m
  • Aflevering 2: Saskia van den Muijsenberg
    Mar 23 2021

    In deze podcast gaat Janneke Leenaars in gesprek met Saskia van den Muijsenberg. Saskia is oprichtster en directeur van BiomimicryNL. De natuur heeft 3.8 miljard jaar aan overlevingsstrategieën ontwikkeld. Vaak streven deze oplossingen onze oplossingen aan alle kanten voorbij, zowel ten aanzien van de gebruikte techniek als ten aanzien van de esthetica. Oplossingen ontwikkeld in de natuur zijn vaak ingenieus, ecologisch duurzaam en kunnen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden.

    Saskia geeft inzicht en inspiratie in deze re-generatieve innovatie aanpak en hoe we van planten en dieren kunnen leren voor het ontwerpen, bouwen en inrichten van de gebouwde omgeving. Voor Interface is biomimicry sinds het begin van onze duurzaamheidsreis een leidend principe geweest voor onze productinnovatie. In de context van onze Climate Take Back missie stelden we onszelf de vraag: ‘’Hoe kunnen we gebruik maken van de kracht van de natuur en CO2 inzetten als bouwsteen voor onze producten?’’ Dit heeft ons ertoe gebracht dat wij nu een volgende stepping stone in onze missie bereiken met de lancering van onze allereerste CO2-negatieve tapijttegel (cradle-to-gate).

    Wil jij ook door de bril van Biomimicry innoveren? Beluister deze podcast en bezoek Saskia’s website www.biomimicrynl.org.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

    Más Menos
    38 m
  • Aflevering 3: Derk Loorbach
    Apr 20 2021

    Janneke Leenaars ontvangt in aflevering drie van de podcastserie Design met Oog voor het Klimaat Derk Loorbach, Professor Socio-Economische Transities aan de Erasmus Universiteit en Directeur van DRIFT, waar ze mensen, steden en bedrijven helpen met de verandering richting een volhoudbare samenleving.Samen verkennen zij een Nature Positive gebouwde omgeving; een gebouwde omgeving die bijdraagt aan het herstel van de natuur en de gezondheid en het welzijn van mensen. Een gebouwde omgeving die energie-producerend is en goed voor de biodiversiteit, die volledig circulair is en door slim en duurzaam materiaalgebruik CO2-opslag kan realiseren. Aan de orde komt waar we nu staan.

    Zijn we al over een kantelpunt heen op weg naar die Nature Positive gebouwde omgeving of zijn circulaire en nature based oplossingen nog niches? We bespreken wat er nodig is voor een grote maatschappelijke transitie en hoe we kunnen bijdragen aan de beweging van een lineaire naar een circulaire gebouwde omgeving, van antropocene steden naar ‘cities as a forest’ en van gebouwen die gebouwd worden met materialen verantwoordelijk voor een hoge C02 uitstoot, naar gebouwen met C02 opslag. Samen gaan we ‘vooruit struikelend’ op missie, ‘mission positive’ welteverstaan! Ook benieuwd naar de transitiemanagementaanpak van Derk?

    Kom hier meer te weten.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

    Más Menos
    41 m

Lo que los oyentes dicen sobre Design met oog voor het klimaat

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.