Episodios

  • Mikä on tekoälyn vaikutus taiteeseen ja yhteiskuntaan? - mediataiteilija Jukka Hautamäki
    Jul 5 2024

    Filosofi Kari Angeria ja Jukka Hautamäki keskustelevat tekoälyn vaikutuksesta taiteeseen ja yhteiskuntaan. Jukka Hautamäki on yksi Suomessa pisimpään AI-taidetta tehnyt mediataiteilija.

    Jukka Hautamäki jakaa näkemyksiään tekoälyavusteisen taiteen kehityksestä ja Kari ja Jukka käyvät keskustelua tekoälyn roolista taiteessa ja mahdollisuudesta nähdä tekoäly muunakin kuin pelkkänä työkaluna taiteilijan kädessä.

    Hautamäki pohtii omaa kriittisyyttään käyttämäänsä teknologiaa kohtaan sekä, miten vastata niille, jotka näkevät generatiivisen AI:n vain negatiivisena ilmiönä taidemaailmassa? Onko AI demokratisoinut taidetta?


    Samalla pohditaan, voiko tekoäly koskaan todella ymmärtää taidetta, ja mitä ymmärryksellä tässä yhteydessä tarkoitetaan.

    Más Menos
    53 m
  • Tekoäly yhteistyön kehittäjänä, ydinprosessien mullistajana ja työapurina - Terho Tirkkonen
    Apr 30 2024

    Tässä Karhun ja Siilin podcast-jaksossa Kari Angeria ja Terho Tirkkonen keskustelevat tekoälyn käytöstä työelämässä. Jakso käsittelee tekoälyn hyötyjä henkilökohtaisina apureina työntekijöille ja johtajille, yhteistyön kehittämistä organisaatiotasolla sekä ydinprosessien mullistamista innovatiivisilla työtavoilla. Kuuntele, miten tekoäly voi muuttaa työelämää ja mitä työkaluja suomalaiset jo käyttävät tehokkaammin työssään. Opit myös, mikä on johtajien rooli nopeiden kokeilujen edistämisessä ja uudenlaisten arvonluontitapojen omaksumisessa.

    Más Menos
    57 m
  • Työn tulevaisuus, tekoälyhallitus ja hajautetut tekoälyverkot - Jukka Niittymaa
    Apr 19 2024

    Tässä jaksossa filosofi ja yrittäjä Kari Angeria, keskustelee Jukka Niittymaan kanssa, joka on tekoäly- ja innovaatiojohtaja Sherpassa sekä väitöstutkija Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. Jakson teemana on tekoälyn vaikutus työmarkkinoihin, politiikkaan ja teknologian hallintaan. Keskustelussa tutkitaan, miten tekoäly voi automatisoida rutiinitehtäviä, tukea päätöksentekoa ja muuttaa työelämää. Lisäksi pohdimme hajautetun tekoälyn roolia demokratian ja innovaation edistäjänä. Kuuntele, kun pureudumme syvälle tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin nykymaailmassa.

    Más Menos
    54 m
  • Miten huippuhiihtäjien tekniikkaa voi analysoida kuvatekoälyllä - Tutkija Petra Torvinen
    Mar 26 2024

    Tässä jaksossa haastatellaan tutkija Petra Torvista, joka on tutkinut huippuhiihtäjien tekniikkaa analysoimalla videokuvaa tekoälymallilla.

    Tutkimus tehtiin Vuokatin hiihtolaboratoriossa, ja se löytyy tästä linkistä https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/93296

    Mukana oli 10 hengen koehenkilöryhmä, jotka hiihtivät vapaata matolla.

    Kuuntele podcasti niin saat selville, mitä Petran tutkimuksessa paljastui. Keskustelimme myös miten tekoälyllä voisi parantaa harjoittelun optimointia tai seurantaa sekä ehkäistä loukkaantumisia. Mihin tämän hetken parhaat tekoälymallit taipuvat kuvan analysoinnissa? Missä muissa urheilulajeissa teknologiaa voisi hyödyntää kuin hiihdossa?


    Más Menos
    30 m
  • Miten tekoäly auttaa työssä jaksamisessa? - Aki Antman Sulavan perustaja
    Mar 5 2024

    Kari Angeria keskusteli Sulavan perustajan Aki Antmanin kanssa alla olevista asioista: - Miten tekoäly auttaa työssä jaksamisessa
    - Tekoäly kuuluu kaikille - mitään työntekijäryhmää ei saa jättää ulkopuolelle
    - Vastuullinen tekoäly - organisaation omat arvot & lainsäädäntö, läpinäkyvyys jne.
    - Tekoäly ja frontline workerit
    - Tekoäly on (pääosin) jotain muuta kuin sisällön luomista
    - Tekoäly ja kokoukset
    - Koulutuksen ja kulttuurimuutoksen tärkeys

    Más Menos
    42 m
  • Askel kohti yleistä tekoälyä - mikä meitä ihmiskuntana odottaa?
    Feb 16 2024

    Filosofi ja yrittäjä Kari Angeria pohtii, millaiseen yhteiskuntaa me olemme menossa. OpenAI:n julkaisema uusi tekstistä videoksi Sora-malli, on askel kohti yleistä tekoälyä. Voidaan sanoa, että mallilla on jo selkeä kuva maailmasta, jossa elämme ja se "mielikuvitustelee", kun luo meille videoita. Mitä tämän teknologian yhdistäminen ihmismäisiin robotteihin tarkoittaa?

    Olemme jo myöhässä siinä keskustelussa, miten yleisen tekoälyn tuloon pitäisi valmistautua. Se tarkoittaa työelämän täydellistä mullistumista ja vaatii monenlaista sopeutumista. Jaksossa Angeria esittää myös ratkaisuja tulevaisuuden ongelmiin ja vaatii poliitikkoja ottamaan kantaa tulevin murroksiin.

    Más Menos
    21 m
  • Tietotyöläisen moderni apupilotti - Microsoftin Copilot ja Kalle Saarikannas
    Feb 9 2024

    Karhun ja Siilin Kari Angeria keskusteli Microsoftin Suomen Modern Workplace -liiketoiminta-alueen johtajan Kalle Saarikankaan kanssa. Aiheena oli:

    - Miten Microsoftin Copilot eroaa muista markkinoilla olevista tekoälyratkaisuista?

    - Miten Copilot integroituu osaksi Micrrosoftin tuotteita?

    - Miten Copilot kunnioittaa asikkaiden tietoturvaa ja yksityisyyttä?

    - Miten Copilotin avulla voidaan vähentää rutiinityön määrää ja lisätä luovuutta työpaikoilla?


    Linkit podcastissa mainittuihin dokumentteihin:

    Responsible AI / Vastuullinen tekoäly: Empowering responsible AI practices | Microsoft AI 
    Copilot for Microsoft 365 - yhteenveto:
    Copilot for Microsoft 365 – Microsoft Adoption 
    Copilot for Microsoft 365 - tutkimus:
    What Can Copilot’s Earliest Users Teach Us About Generative AI at Work? (microsoft.com) 

    Más Menos
    39 m
  • Mikä on pseudo-agi ja tarvitaanko tulevaisuudessa kehotesuunnittelua?
    Dec 31 2023

    Liity uudessa podcastissa Kari Angerian ja Antti “Andy” Törrösen seuraan, kun he syventyvät AI:n syövereihin. Keskustelun keskiössä autonomiset tekoälyagentit ja tulevaisuuden tekoälytrendit - GPT-5, Google Gemini Ultra ja paljon muuta! Kari ja Andy juttelevat myös mm. siitä, onko ihmistä älykkäämpi yleinen tekoäly tulossa lähivuosina ja mitä se edes tarkoittaa!


    Tervetuloa linjoille!

    Más Menos
    56 m