• Ryhtikokemus. Eräs koulumuisto jonka Lajunen kertoi. Ilot oli ennen vähissä. Kesto 3:16
    Mar 6 2022

    Alkujaan koulukaverin kertoma muisto kuvaa aikaa, jolloin iloja oli tosi vähän. Mutta oli sentään. Mutta vähän.

    © Markus Kajo, MMXXII.

    Kesto 3:16

    Más Menos
    3 m
  • Kurittomuutta. Perhosensiipiefekti voi saada Pampaksella pölyn keskellä itsekseen ratsastavan hevoslauman etenemään sivusuunnassa töpöaskelin.
    Mar 2 2022

    Kurittomuus voi viedä mukanaan, jos puukupin tekijä ei hallitse hermojaan. Opettavainen tarina. Tositapahtuman inspiroima!

    © Markus Kajo, MMXXII

    Kesto 6:39

    Más Menos
    7 m
  • Hupi-ukko. Ihmeellinen tapahtuma suvussamme tuotti iloa monten piirissä aikana, jona ajanvietetoiminta oli käsittämättömän alkeellisessa jamassa. Kesto: 12:34
    Mar 1 2022

    Ennen oli käsinkosketeltavan tylsää. Aika ajoin kuitenkin tapahtui jotakin, joka hetkeksi rikkoi apatian arkisen rallattelemattomuuden.

    Tällainen raikas tuulahdus oli mm. eräs painostavan päivän arkea railakkaasti muuttanut tositapahtuma suvussamme.

    © Markus Kajo, MMXXII.

    Kesto 12:34.

    Más Menos
    13 m
  • Koulutiemuistoja: Kauheita on ne. Kertoo Markus Kajo siitä tässä Peruna-podcastin ensimmäisessä varsinaisessa jaksossa. Kesto 11:02
    Feb 22 2022

    Markus Kajo muistelee kouluaikoja, joiden anti on vieläkin arpina monten päissä. Peruna-podcastin ensimmäinen varsinainen jakso. Kesto 11:02 Huumori, komedia, Stand-up, Standup, pakina. Comedy in Finnish. Copyright © Markus Kajo, Procreator® Ltd Oy Markus Kajo Ab MMXXII.

    Más Menos
    11 m
  • PERUNA-KOEJAKSO-0_Taas avaruusasemalla_OSA_II_. Kesto 13:03 Voimakkuustavoite: LUFS Miinus14. Tekijä © Markus Kajo, MMXXII.
    Feb 11 2022

    Jälkimmäinen osa Peruna-podcstikanavani nollanteen koejaksoon Avaruusasemalla. Kesto 13:03.

    Voimakkuus on tässäkin jaksossa ajettu Spotifyn (sic) podcast-suosituksen mukaisesti tasoon LUFS miinus 14. (Yksi "pykälä" LUFS-asteikossa vastaa yhden desiBelin voimakkuusvaikutelmaeroa kuunteluvoimakkuudessa. Ja koska kyseessä on negatiivinen luku, isompi numero merkitsee hiljaisempaa ääntä.)

     

    Tästä johtuen äänenvoimakkuus on suurempi kuin joissakin muissa podcasteissa - käytössä kun on useita, toisisitaan poikkeavia äänentasoasetuksia. Applella omansa, samoin Spotifylla, Youtubella, EBUlla / töllöttimellä, radioilla, mainoksilla, elokuvilla, äänikirjoilla... 

    Eli jos podcast-palveluststa toiseen siirtyessään kuuntelija joutuu ruuvailemaan volumea, vika on usein podcast-alustan vaatimassa standardiissa: yksi taho vaatii paljon kovempaa äänitasoa kuin toinen tai kolmas. 

    Itse valitsin tuon Spotifyn, koska suomalaisia podcasteja on usein syytetty liian hiljaisksi (vaikea kuulla melussa) ja Spotifyn taso on hieman reippaampi. Mutta se ei vielä takaa haluttua lopputulosta: moni podcast-alusta säätää tasot uusiksi oman mielensä mukaan.

    Toivottavasti Podbean, joka on tämän kanavan originaalialusta, ei vääntele namiskoita, jotka olen vaivalla, korvalla ja mittaroimalla koettanut kuulijalle hyväksi säätää.  

    Yst. terv.

    mk

     

     

    Más Menos
    13 m
  • Peruna-podcastin KOEJAKSO: Avaruusasemalla. Osa I, kesto 10:20. Voimakkuustavoite: LUFS miinus 14. Tekijä © Markus Kajo, MMXXII.
    Jan 21 2022

    Markus Kajon podcastkanava PERUNA esittää 1. osan kaksiosaisesta  podcast-koejaksosta numero Nolla, nimeltään AVARUUSASEMALLA. Kesto 10:20.

    Äänenvoimakkuus on rakenneltu Spotifyn (sic) podcast-suosituksen mukaisesti tasoon LUFS miinus 14. (Yksi "pykälä" LUFS-asteikossa vastaa yhden desiBelin voimakkuusvaikutelmaeroa kuunteluvoimakkuudessa. Ja koska kyseessä on negatiivinen luku, isompi numero merkitsee hiljaisempaa ääntä.)

    LUFS-arvo pyrkii mittaamaan sitä, miten kovalta tietty ääni ihmisestä kuulostaa. Se on siis eri juttu kuin "tekninen" desibeli, tiäks.

    Tässä käytetystä LUFS-tavoitearvosta -14 (versus LUFS -18 tai LUFS -23 tms) johtuen äänenvoimakkuus on minun podcasteissani suurempi kuin joissakin muissa podcasteissa - käytössä kun on useita, toisisitaan poikkeavia äänentasoasetuksia:

    Applella omansa, samoin Spotifylla, Youtubella, EBUlla (radioilla, töllöttimellä), elokuvilla, mainoksilla, äänikirjoilla... 

    Eli jos podcast-palvelusta toiseen siirtyessään kuuntelija joutuu ruuvailemaan volumea, vika on usein podcast-alustan vaatimassa standardissa: yksi taho vaatii paljon kovempaa äänitasoa kuin toinen tai kolmas.

    Itse valitsin tuon Spotifyn, koska suomalaisia podcasteja on usein syytetty liian hiljaisksi (vaikea kuulla melussa) ja Spotifyn taso on hieman reippaampi. Mutta se ei vielä takaa haluttua lopputulosta: moni podcast-alusta säätää tasot uusiksi oman mielensä mukaan. Toivottavasti PodBean, joka on tämän kanavan originaalialusta, ei uudelleenvääntele namiskoita, jotka olen vaivalla, korvalla ja mittaroinneilla koettanut kuulijalle hyväksi säätää.  

    Yst. terv.

    mk

     

     

    Más Menos
    10 m