Paul Dumbravanu Avocat Imobiliare Podcast  Por  arte de portada

Paul Dumbravanu Avocat Imobiliare Podcast

De: Paul Dumbravanu
  • Resumen

  • Din 2006 îi ajut pe oameni să rezolve problemele imobiliare dificile furnizându-le soluţii. Mai mult decât o simplă activitate, pasiunea imi indruma actiunile zilnice in favoarea clientilor. Acord asistenta in tranzactii imobiliare care tin de domeniul rezidential sau comercial.Am dezvoltat un sistem de lucru pentru a dezvolta relatii de calitate NU DOAR A VINDE un serviciu juridic.Imi place sa discut cu fiecare client inainte de a demara orice demers. Consultanta initiala gratuita pentru a intelege situatia juridica este un pas important catre propunerile privind directiile de actiune.Avand experienta indelungata in asistarea clientilor cu probleme imobiliare intocmesc o lista clara a problemelor de rezolvat pentru fiecare proprietate in parte. Prin intermediul acestui proces de studiere imi formez o imagine despre calitatea constructiei, vecinatati , preturile de vanzare, investitiile din apropiere, mijloace de transport sau infrastructura.Cateva referinte despre activitatea curenta in care sunt implicat :Biblioteca de Imobiliare: Un proiect prin care ofer peste 400 de sfaturi gratuite despre problemele imobiliare din Romania :Am publicat peste 100 de clipuri video cu sfaturi gratuite despre problemele imobiliare si caile de rezolvare. Regasiti pe site pauldumbravanu.ro biblioteca video de imobiliare : Biblioteca Video ImobiliareZiarul ImoProtect. Scopul ziarului este de a informa consumatorii de servicii imobiliare in legatura cu drepturile acestora.Redactarea codului Conduită al dezvoltatorilor de Locuințe Un demers foarte important in care sunt implicat are legatura cu cerințele fundamentale aplicabile dezvoltatorilor imobiliari. Am propus un proiect de lege care se afla in dezbaterea parlamentului in aceasta perioada.
    © 2024 Paul Dumbravanu Avocat Imobiliare Podcast
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • Publicarea preturilor de vanzare in imobiliare
    May 16 2024

    Există șapte sute de mii de tranzacții imobiliare în România anual, cu peste un miliard de euro tranzacționați în imobile comerciale. Contribuția tranzacțiilor imobiliare la PIB este de douăzeci de miliarde de euro, iar evaziunea fiscală din acest domeniu depășește un miliard de euro. Aceste cifre ne oferă o imagine clară a ceea ce poate fi recuperat prin transparență și responsabilitate. Evaziunea din tranzacții imobiliare și construcții este estimată la un minim de trei-patru miliarde de euro anual. Aceasta arată gravitatea situației și urgența necesară pentru a acționa. Segmentul construcțiilor are o contribuție de douăzeci și cinci de miliarde de euro în PIB. În baza estimărilor ANAF de evaziune, cu siguranță suma de trei-patru miliarde de euro este una minimală. Prin publicarea prețurilor se descurajează manipularea acestora și permite autorităților identificarea aberațiilor în prețurile imobilelor cu caracteristici similare, atenționând în organizarea unor controale pe baza unor date reale. Mobilizarea pentru transparență în tranzacțiile imobiliare nu este doar o alegere etică, ci și o oportunitate financiară majoră. Publicarea prețurilor tranzacțiilor imobiliare este cheia pentru a câștiga un miliard de euro.

    Más Menos
    1 m
  • Dacă nu participi în mod activ la constructia propriei case...
    Dec 9 2019

    Este foarte important ca investitorul/cumpărătorul să participe la recepția finală a lucrărilor. Simularea unei recepții constituie o infracțiune. Dacă nu participi în mod activ la toate etapele, riști să te confrunți cu situații dramatice, cum ar fi, spre exemplu, etaje tehnice sau mansarde inexistente, pentru care ai oferit sume importante de bani, fără ca acestea să fie finalizate în realitate. Pentru a preîntâmpina problemele majore, încă din stadiile incipiente ale negocierilor pentru o nouă locuință, este indicat să apelați la un specialist, care să se asigure că toate drepturile dvs. sunt respectate.


    Más Menos
    4 m
  • Recepția constructiei și documentele necesare
    Dec 5 2019

    Regulamentul privind recepția construcțiilor este un instrument de reglementare a activității de inspecție parțială sau finală a lucrărilor de construcție, publicat în Monitorul oficial în 2017 și căruia i-au fost aduse adăugiri în martie 2019. Faza de recepție este esențială în procesul de construcție a unei locuințe și trebuie executată corect. Fară existența acestei faze, nu avem o finalitate a investiției inițiale, fie că este vorba despre un ante-contract de vânzare-cumpărare, fie un contract de investiție într-o viitoare construcție. Scopul procesului-verbal întocmit în faza de recepție este acela de a se asigura că lucrările au fost executate corect și în conformitate cu standardele negociate în contract. La orice recepție a lucrărilor se întrunește o comisie de inspecție din care fac parte investitorul, reprezentanți ai autorităților publice și specialiști care își asumă responsabilitatea pentru bunul mers al respectivei inspecții.
    Dezvoltatorul sau constructorul au obligația de a obține o serie de autorizații esențiale pentru funcționarea activităților de construcție în termenii legii. Obținerea unui certificat de urbanism este primul pas, în acesta specificându-se toate avizele pe care trebuie să le aibă un constructor pentru activitatea sa. Apoi, se obțin autorizații de la furnizorii de gaz, electricitate, apă și celelalte utilități necesare. În certificatul de urbanism sunt prevăzute și restricții în privința lucrărilor. În urma obținerii certificatului de urbanism, se emite o autorizație de construire de către autoritatea locală competentă în domeniu, respectiv primăria localității în care se realizează construcția.
    Investitorii sau viitorii cumpărători, sunt îndreptățiți să solicite constructorului/dezvoltatorului documentele și autorizațiile obținute pentru construcție și chiar și istoricul terenului pe care se construiește. Din nefericire, legislația din România nu ajută foarte mult în aceste situații, în sensul în care nu sunt specificate clar sancțiunile la care poate fi supus constructorul în cazul în care refuză să furnizeze toate informațiile care i-au fost cerute de către investitor

    Más Menos
    6 m

Lo que los oyentes dicen sobre Paul Dumbravanu Avocat Imobiliare Podcast

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.