Episodios

  • 31: Hypnoosi – hoitoa vai hömppää?
    Jun 21 2022
    Hypnoosilla on median luoma hieman huono maine. Työelämäprofessori ja psykiatrisen vankisairaalan asiantuntijaylilääkäri Hannu Lauerma soimaa neljännen kauden viimeisessä Podiatri -jaksossa surutta viihdeteollisuuden luomia mielikuvia hypnoosista. Oikein ja vastuullisesti käytettynä hypnoosi voi tutkitusti tehostaa vastetta ja tarjota mielenkiintoisia keinoja mielen tutkimiseen.
    Más Menos
    55 m
  • 30: Kehon monet kellot – miten selvitä päivystysvuorosta?
    Jun 14 2022
    Väitetään, että päivystäminen vanhentaa ja lihottaa. Vuorotyö voi olla kuolemaksi! Tässä Podiatri -jaksossa puhutaan unesta ja vuorokausirytmistä. Miten ihminen tahdistuu ja milloin unihäiriö on sairaus ja miten näihin tulisi suhtautua? Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Mikko Härmä kertoo myös kuinka päivystämisen yhteydessä tulisi unirytmin näkökulmasta toimia. Ehkä saamme vastauksen myös siihen, että kuittaako kuolema univelat?
    Más Menos
    45 m
  • 29: Kickstart-up my heart
    Jun 7 2022
    Kliinikosta keksijäksi. Miten akateemisesta innovaattorista tulee startup -yrittäjä? Mielenkiintoisten yhteensattumien avustamana kardiologi ja Precordior Oy:n toimitusjohtaja Juuso Blomster huomasi mobiiliteknologian mahdollistavan täysin uudenlaisia lääketieteellisiä hyödyntämismahdollisuuksia.
    Más Menos
    46 m
  • 28: Päin persettä tekemisen meininki – yrityskulttuurit terveydenhuollossa
    May 31 2022
    Onko terveydenhuollossa yritys ja organisaatiokulttuuria. Jos on niin mitä se on, millaista se voisi olla? Oletko koskaan esimerkiksi miettinyt, että esimies edetessään alkaa apinoimaan aiempia esimiehiä? Tällöin voi käydä niin, että huono johtaminen ruokkii itse itseään. Tässä Podiatri -jaksossa tuodaan intohimoa työelämään ja räjäytetään hierarkioita yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukan johdolla.
    Más Menos
    1 h y 3 m
  • 27: Onko hoitajapulaan ratkaisua?
    May 24 2022
    Miten ratkaistaan terveydenhuollon hoitajavaje? Ovatko ideologiset esteet resurssihaasteiden ratkaisun tiellä? Psykiatrian ja etiikan dosentti, SOTE-johtaja sekä kehittäjä Samuli Saarni vie meidät terveydenhuollon etiikan ja priorisoinnin kautta vaikeiden kysymysten äärelle: Millä mallilla lääkäripulaa voisi vähentää ja onko hoitajapula edes ratkaistavissa?
    Más Menos
    41 m
  • 26: Hardware toimii – software sakkaa!
    May 17 2022
    Mitä tapahtuu kun mieli luo tilanteesta vaarallisemman kuin se onkaan. Miten päästä irti pelosta? Ovatko toiminnalliset häiriöt – säätelyn häiriöitä? Ehkä kehon hardware toimii, mutta software sakkaa. Neljännen kauden kolmannessa Podiatri -jaksossa neurologian erikoislääkäri ja dosentti sekä toiminnallisten häiriöiden poliklinikan ylilääkäri Markku Sainio nostaa esille kenties hieman epäortodoksisen kysymyksen: Voisiko long covid olla - korvien välissä?
    Más Menos
    54 m
  • 25: Markus Paananen - sote selkokielellä
    May 10 2022
    Sote: Nytkö kaikki saadaan toimimaan?! Kun vuoden 2023 alusta uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa, kaikki muuttuu. Vai muuttuuko? Saako kaikki jatkossa esimerkiksi psykiatriassa hyvää palkkaa? Podiatrin neljännen kauden toisessa jaksossa vieraana on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelujohtaja ja Espoon kaupungin terveyspalveluiden johtaja Markus Paananen, joka avaa soten - kerrankin - kivuttomasti ja selkokielellä. Toisaalta, jaksossa voidaan lipsahtaa myös sotemasokismin puolelle…
    Más Menos
    51 m
  • 24: Juha Tuominen – elämän virralla surffatessa
    May 3 2022
    UUSI KAUSI!
    Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Entinen Terveystalon johtava ylilääkäri sekä HUS:in toimitusjohtaja professori Juha Tuominen kertoo tässä Podiatri -jaksossa kuinka rajoitukset tuovat mukanaan myös mahdollisuuksia. Kuinka tartutaan rohkeasti asioihin, jotka kiinnostavat, ja jotka luovat uusia – mielenkiintoisia – polkuja elämään. Ja mitä jos kaikkea ei voikaan saada?
    Más Menos
    44 m