Episodios

  • Carles Riera (CUP): "Puigdemont torna com a candidat d'un partit que s'assembla cada cop més a CiU"
    Mar 22 2024
    Aquesta setmana, al programa "L'hemicicle", de Catalunya Informació, hem entrevistat el diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Carles Riera.
    Más Menos
    11 m
  • Balanç de la legislatura: 26 lleis aprovades, 72 plens i 1.000 hores de debat
    Mar 22 2024
    Aquesta setmana ja ha quedat dissolt el Parlament de Catalunya a causa de la convocatòria avançada de les eleccions per al 12 de maig. Aquesta legislatura, que va arrencar el 2021, ha estat la segona amb menys lleis aprovades de la història: només 26.
    Más Menos
    15 m
  • David Cid (En Comú Podem): "Menys amb Junts, podem pactar amb el PSC, ERC i la CUP"
    Mar 15 2024
    Aquesta setmana, al programa "L'hemicicle", de Catalunya Informació, hem entrevistat el portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid, després que el seu grup ha fet descarrilar els pressupostos de la Generalitat del 2024. La no aprovació dels pressupostos ha abocat el país a un avançament electoral.
    Más Menos
    9 m
  • Podrà tornar Puigdemont a Catalunya si és el candidat de Junts a les eleccions del 12M?
    Mar 15 2024
    La presidenta del Parlament, Anna Erra, donava per acabada la legislatura dimecres passat. La incapacitat del govern per aprovar els pressupostos de la Generalitat ha precipitat el final de mandat de Pere Aragonès, nou mesos abans del previst. El president ha convocat eleccions per al 12 de maig. L'anunci el feia dimecres des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat i l'endemà, dijous, el Congrés dels Diputats aprovava la llei d'amnistia, que pot comportar la tornada a Catalunya de Carles Puigdemont per enfrontar-se a les urnes amb Pere Aragonès.
    Más Menos
    15 m
  • La revolta pagesa
    Mar 8 2024
    La pagesia ha portat les seves reclamacions al Parlament de Catalunya, aquesta setmana. Per primera vegada a la història, representants de diferents organitzacions agràries han pogut fer sentir la seva veu dins l'hemicicle. Volen solucions davant la crisi que viu el sector des de fa temps i que s'ha agreujat molt amb la sequera. El ple monogràfic ha acabat amb el compromís que s'estudiarà impulsar una renda bàsica agrària per a casos d'emergència, però el sector no n'ha sortit gaire satisfet. Avui, al programa "L'hemicicle", seguirem el dia a dia d'un pagès de la Palma d'Ebre (Ribera d'Ebre) des que es lleva fins que se'n va a dormir, i parlarem amb els dos únics diputats del Parlament que es dediquen al camp i a la ramaderia.
    Más Menos
    12 m
  • Marta Vilalta (ERC): "El govern no pot fer res amb la tramitació del Hard Rock"
    Mar 1 2024
    Aquesta setmana, al programa "L'hemicicle", de Catalunya Informació, hem entrevistat la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Vilalta.
    Más Menos
    11 m
  • Els pressupostos de la Generalitat i de Barcelona: a l'espera dels Comuns
    Mar 1 2024
    El govern de Pere Aragonès ha decidit no esperar més temps i ha donat llum verda aquesta setmana als pressupostos de la Generalitat del 2024. L'aprovació definitiva al Parlament, però, no està garantida perquè ara mateix els comptes només tenen el suport dels diputats d'Esquerra i el PSC. L'acord amb els socialistes es va oficialitzar dimarts, una setmana després que els mateixos actors -PSC i Esquerra- tanquessin un acord per als pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona. Tots dos pressupostos depenen ara dels Comuns.
    Más Menos
    16 m
  • Susanna Segovia (Comuns): "És molt important que els delictes greus de pederàstia no prescriguin"
    Feb 23 2024
    Aquesta setmana, al programa "L'Hemicicle", de Catalunya Informació, hem entrevistat la portaveu adjunta del grup d'En Comú Podem i presidenta de la comissió d'investigació del Parlament sobre la pederàstia a l'Església, Susanna Segovia.
    Más Menos
    10 m