Radicals lliures  Por  arte de portada

Radicals lliures

De: Catalunya Ràdio
  • Resumen

  • "Radicals lliures" és un pòdcast de Dani Jiménez sobre ciència per donar resposta a les grans preguntes científiques: Quin serà el model energètic del futur? Podrem guarir el càncer? Serem persones transhumanes? Per què ens agrada el que ens agrada? Podrem viure 150 anys? Què és el temps? Podrem acabar amb les plagues? Com les tecnologies quàntiques poden modificar el futur?
    Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • T1xC1 - Com serà el futur de l'energia? (part 1)
    Jun 19 2024
    L'any 1983, el Gimli Glider, un avió de Canada Airlines, es va quedar sense combustible en ple vol. El miraculós vol d'aquell avió és una metàfora de la nostra societat actual, en què sembla que el model energètic pot col·lapsar en plena marxa. Però¿ realment anem cap al col·lapse energètic? Com serà el model energètic l'any 2050? Com substituirem tots els combustibles fòssils a escala mundial? Per què és cara, l'energia? Miquel Carandell i Toni Pou aporten una mirada històrica i cultural de l'energia i entrevistem el catedràtic Mariano Marzo, de la UB; Marta Morera, directora de l'Institut Català de l'Energia; Joan Ramon Morante, director de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya, i Alfredo García, autor del llibre "Geoestratregia de la bombilla".
    Más Menos
    25 m
  • T1xC2 - Com serà el futur de l'energia? (part 2)
    Jun 19 2024
    Com va ser el desenllaç del Gimli Glider, l'avió de Canada Airlines que es va quedar sense combustible en ple vol? Quines conclusions en podem treure, d'aquell fet? Els experts en energia Mariano Marzo, Marta Morera, Joan Ramon Morante i Alfredo García donen respostes a les preguntes més inquietants sobre l'energia del futur.
    Más Menos
    35 m
  • T1xC3 - Per què ens agrada la música?
    Jun 19 2024
    Un os de les cavernes perforat per un Homo neanderthalensis es considera l'instrument musical més antic, anomenat la flauta de Divje Babe, tot i que la seva història encara és plena de controvèrsies i interpretacions contradictòries. A partir d'aquest objecte ens preguntem per què ens agrada la música: és per un fet biològic o cultural? Com reacciona el nostre cervell quan escoltem música? En parlem amb Josep Marco, neurocientífic i professor de la UB, i Eudald Carbonell, antropòleg i catedràtic de la URV. També visitem l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) per parlar amb la seva directora, Núria Sempere, i amb els docents Àlex Barrachina i Gianni Ginesi. I descobrim els secrets de la composició musical amb Hèctor Parra, Marc Parrot i Joan Magrané.
    Más Menos
    34 m

Lo que los oyentes dicen sobre Radicals lliures

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.