Romania, stii bine

De: romaniastiibine
  • Resumen

  • După o mulțime de reportaje care au dus inclusiv la schimbarea legilor din România, Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Rareș Năstase lansează “România, știi bine”.
    Copyright 2019 All rights reserved.
    Más Menos
Episodios
  • Podcast ”România, știi bine!”, ep. 69, cu Camelia Donțu. Care este ”secretul” celor care reușesc să obțină fonduri europene
    Nov 22 2022

    Podcastul ”România, știi bine!” a ajuns la episodul 69, în care invitată a fost Camelia Donțu, realizatoarea campanei ”Fonduri europene-succese românești”.      

    Este vorba despre o serie de reportaje despre comunități în creștere, localități mai primitoare, oportunități și români care dovedesc că se poate.

    Există un nou exercițiu financiar european, 2021-2027, în care sunt puse la bătaie 31 de miliarde de la Uniunea Europeană, iar cu co-finanțarea României, ajungem la 43 de miliarde.

     

    Liniile de finanțare vor fi deschise anul viitor. România trebuie să gândească proiecte care au sens în timp, cu accent pe digitalizare, inovare, energie verde, care acoperă cu adevărat nevoile comunității.

    ”Avem foarte mulți bani de cheltuit de la Uniunea Europeană, de pe toate palierele, adică de la omul simplu până la firmă până la autoritate. Iar directiva Uniunii Europene este să ne facem o viață mai bună, fie că înseamnă infrastructură, digitalizare, energie verde, orice, dar să ne facem viața mai bună. Din ce am citit, se pune mai mult, acum, accent pe faptul de a ne simți bine, de a ne îmbunătăți calitatea vieții, standardul vieții, pentru că astfel se duce și în societate mai departe acest bine.” - spune Camelia.

    Más Menos
    17 m
  • Podcast ”România, știi bine!”, ep. 68. Octavian Berceanu: „În celelalte țări din Europa, problema a fost de mult depășită”
    Nov 11 2022

    Podcastul ”România, știi bine!” a ajuns la episodul 68, în care vorbim despre cine ar trebui să pună în aplicare soluțiile și care ar fi sursele de finanțare pentru problema gunoaielor, care acoperă, la propriu, România.

    Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu și specialist în politici de mediu și om politic, este invitat în noua ediție a podcastului ”România, știi bine!”.

    În Maramureș, munți de gunoaie se adună fără niciun fel de control și fără niciun fel de direcție. Cum se poate rezolva o astfel de problemă și, totodată, din cauză nu reușim să adunăm, în mod civilizat, deșeurile din țara noastră?

    Octavian Berceanu: „În celelalte țări din Europa, problema asta sau provocarea, de fapt, a fost de mult depășită, pentru că ei sunt mult mai pragmatici și văd gunoiul ca o resursă, un lucru care produce bani. Nu e ca în sudul Italiei sau ca în România modul ăsta de a produce bani, ci unul care produce bani la vedere, în economie, în economia reală și care generează prosperitate și locuri de muncă”.

    Más Menos
    28 m
  • Podcast ”România, știi bine!”, ep. 67. Rareș Năstase: Abandonul școlar este cea mai desăvârșită formă a eșecului în educație
    Nov 11 2022

    Podcastul ”România, știi bine!” a ajuns la episodul 67. Soluțiile pentru abandonul școlar încep să funcționeze imediat, și pot avea efecte toată viața.

    Rareș Năstase și Adrian Dumitrescu, manager de profesori în organizația ”Teach for Romania” au fost invitați în noua ediție a podcastului ”România, știi bine!” pentru a discuta despre cum pot fi salvați copiii și familiile lor care nu recunosc în școală un drum care, deși lung, schimbă în bine destine care altfel rămân modeste.

    Nu doar copiii abandonează școala, ci și societatea îi abandonează, ori cel puțin ultima parte o putem schimba.

    Más Menos
    25 m

Lo que los oyentes dicen sobre Romania, stii bine

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.