Episodios

  • Al principi va ser el ritme
    Sep 22 2024
    Comença la quarta temporada de Sons en el Temps i ho fem mirant al primer concert de la temporada granollerina, protagonitzat pel flautista Claudi Arimany. Per això mirem molt enrere en el temps per descobrir que la flauta és un dels instruments més antics i universals que hi ha. A més, fem una pinzellada a la temporada granollerina de música clàssica 2024/25 per anar escalfant motors! ---------------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/temporada-24-25.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    41 m
  • Amor, guerra i sarsuela
    May 6 2024
    En l’imaginari popular se sol associar la sarsuela a la ciutat de Madrid, però tot i que aquest gènere líric va néixer a l’entorn de la cort reial espanyola aviat es va estendre per tots els dominis de la corona i a partir del segle XIX els teatres de les grans ciutats, entre elles Barcelona, programaven una sarsuela rere l’altra. La popularitat del gènere va portar a que a Catalunya s’escrivissin també sarsueles en l’idioma propi del públic. Una de les més conegudes és Cançó d’amor i de guerra, a la qual dediquem aquest episodi que és, també, el darrer de la temporada. --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    24 m
  • El plor de la mare
    May 6 2024
    Al segle XIII un monjo franciscà va escriure un poema que parlava del dolor que havia d’haver patit la Maria en veure morir el seu fill Jesús a la creu. Aquest text, l’Stabat mater, va ser ràpidament incorporat per l’Església reforçant una visió humana dels personatges sagrats que ha inspirat desenes de composicions musicals des dels temps del cant gregorià fins a l’actualitat. El compositor català Salvador Brotons també ha fet la seva pròpia interpretació musical de l’Stabat Mater que ens serveix de punt de partida per revisar la història d’aquest tema literari i musical. --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    28 m
  • La Flauta Màgica i els conflictes de gènere
    Feb 29 2024
    Segurament heu sentit a dir que La Flauta Màgica de Mozart és una òpera amb moltes referències a la maçoneria, però potser no teniu gaire clar què vol dir tot això… En aquest episodi revisem l’argument i la música de La Flauta Màgica i mirem de desxifrar aquest contingut maçònic per descobrir que, sorprenentment, a més, hi ha una relació amb les qüestions de gènere que tant ens interessen actualment. I si parlem d’aquesta òpera és perquè, properament, a Granollers gaudirem d’una òpera infantil adaptant aquesta popular obra de Mozart! Per a les explicacions d'aquest programa ens hem basat en un fantàstic llibre de Pere-Albert Balcells titulat Escoltar "La flauta màgica" de Mozart --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    47 m
  • No només els cors vénen de Clavé. Amb Jaume Carbonell
    Feb 9 2024
    Aquest 2024 fa 200 anys que va néixer Josep Anselm Clavé i també en fa 150 que va morir. Per aquest motiu es commemora l’Any Clavé al qual se suma el Cor de Cambra de Granollers oferint un concert basat en la tradició claveriana. En aquest episodi hem convidat el Doctor en Història de l’Art Jaume Carbonell, que va fer la seva tesi doctoral justament sobre la figura de Clavé per tal de conèixer millor al personatge. --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    51 m
  • Xostakòvitx, Bach, Toldrà i la tradició
    Feb 4 2024
    Un rus, un alemany i un català… Sembla l’inici d’un acudit però són els compositors dels quals parlem avui. Personatges molt allunyats entre ells dels quals sentirem obres molt diferents però que tenen una cosa en comú: incorporen músiques tradicionals o heretades d’èpoques anteriors. Són peces que esborren els límits entre música culta i música popular i esdevenen simplement música per a ser escoltada i gaudida. --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    30 m
  • Ballem sardanes amb en Xavier Tudela
    Jan 21 2024
    Com d’antiga és la sardana? sempre s’ha ballat a tota Catalunya? perquè no ha tingut més ressò fora de les nostres fronteres? realment és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan? Parlem d’això i de més coses amb el compositor de sardanes Xavier Tudela que ens ajuda a descobrir aquest gènere que alguns diuen que genera un interès creixent entre una part de la població més jove. --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    34 m
  • Simfonies i obertures amb Guillem Ponsí
    Jan 8 2024
    L’Orquestra de Cambra de Granollers presenta un concert amb una selecció de música simfònica de tots els temps. Un concert amb grans èxits de la clàssica que sempre ve de gust escoltar perquè per alguna cosa són èxits! I a Sons en el Temps convidem el jove director i compositor Guillem Ponsí per comentar amb ell alguns aspectes tècnics de part de les obres que hi sentirem. --------------------------- Per a escoltar les músiques de l'episodi i altres continguts extra, visita https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/sons-en-el-temps.html Podcast enregistrat a Ràdio Granollers.
    Más Menos
    35 m