Episodios

  • BİLGİ, ENFORMASYON, MANİPÜLASYON - UFUK ÖTESİ 7
    Sep 30 2024
    Prof.Dr. Adnan ASLAN ve Rıdvan Kızıltepe'nin hazırlayıp sunduğu Ufuk Ötesi programında bu hafta enformasyon-bilgi karşılaştırması konusu ele alınıyor. Enformasyon bilgi midir? İlim ve enformasyon farkı nedir? Manipülasyona açık bilgi bilgi midir? Bu soruların cevabı Ufuk Ötesi'nde. Ufuk Ötesi yeni bölümü ile Raindrops TV'de...
    Más Menos
    17 m
  • BİLGİSİZ TENKİT FİTNE MİDİR - UFUK ÖTESİ 6 Prof.Dr.Adnan ASLAN - Rıdvan KIZILTEPE
    Sep 30 2024
    "Ufuk Ötesi" programında Prof. Dr. Adnan Aslan, Rıdvan Kızıltepe'nin sorularını cevaplıyor. Raindrops TV YouTube kanalında yayınlanan bu programda, tenkit ve eleştirinin doğru şekilde nasıl yapılması gerektiği ve bu konunun toplumsal etkileri üzerine derinlemesine bir tartışma sunuluyor.

    Programda, Prof. Dr. Adnan Aslan, eleştirinin sadece bilgi ve uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu vurguluyor ve akademik alanda eleştirinin bilginin ilerlemesi için gerekli olduğunu belirtiyor. Ancak bu eleştirilerin halk arasında yanlış anlaşılmalar ve zararlı etkiler yaratmaması gerektiği üzerinde duruluyor.

    Programda ele alınan bir diğer önemli konu, eleştirinin toplumsal idrak üzerindeki etkileri. Özellikle dini konuların uzmanlar tarafından tartışılmasının önemi ve bu tür tartışmaların halkın anlayabileceği şekilde yapılması gerektiği konuşuluyor. Eleştirinin, halkın inançlarına zarar verebileceği ve dini konularda nasıl yapılması gerektiği üzerinde duruluyor.

    Prof. Dr. Adnan Aslan, eleştirinin özgürlük ile olan ilişkisini de açıklıyor. Eleştirinin özgür bir ortamda yapılmasının önemini ve özgürlüğün, düşünce ve fikirlerin gelişimi için şart olduğunu vurguluyor. Fikir özgürlüğünün, toplumların ilerlemesi için kritik olduğunu ve ileri toplumların fikir özgürlüğü sayesinde geliştiğini belirtiyor.

    Programda ayrıca, eleştirinin kalitesi ve usulü üzerine de değiniliyor. Akademik eleştirinin usulü ve adabı, eleştirinin yapılış şeklinin önemi ve eleştirinin toplumsal etkileri konuşuluyor. Ayrıca, eleştirinin toplum üzerinde olumlu değişim yaratma potansiyeli ve eleştirinin, toplumun gelişimindeki rolü tartışılıyor.

    Son olarak, programda eleştirinin ve bilginin, toplumun ilerlemesi ve fikir özgürlüğünün korunması için ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Prof. Dr. Adnan Aslan, eleştirinin sadece uzmanlar tarafından yapılmasının önemini ve eleştirinin toplumda nasıl sağlıklı bir şekilde işlemesi gerektiği üzerinde duruyor. "Ufuk Ötesi" programı, eleştiri ve tenkidin toplumsal ve bireysel düzeydeki önemini derinlemesine irdeleyerek, bu konuların toplum üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.
    Más Menos
    20 m
  • TENKİT HASTALIĞI, ELEŞTİRİ AHLAKI - UFUK ÖTESİ 5 Prof.Dr.Adnan ASLAN
    Sep 30 2024
    Ufuk Ötesi programının yeni bölümünde Prof. Dr. Adnan Aslan Rıdvan Kızıltepe'nin sorularını cevaplamaya devam ediyor. Programda tenkit üslubu ve eleştiri ahlakı konu ediliyor.
    Más Menos
    17 m
  • SEBEPLERE RİAYET VE ÜMİDE SARILMAK-UFUK ÖTESİ 4 Prof.Dr. Adnan Aslan
    Sep 30 2024
    Ufuk Ötesi programının yeni bölümünde Prof. Dr. Adnan Aslan Rıdvan Kızıltepe'nin sorularını cevaplamaya devam ediyor. Programda hayatta ümitli olmanın ve sebeplere riayet etmenin önemini ele alıyor. Ayrıca, yaşamın sebeplere bağlı olarak ilerlediği vurgulanarak, ümit kavramının bu sebeplere bağlı olarak var olduğu ifade ediliyor.

    Prof. Aslan, ümitli olmanın, dindar bir yaşamın temelini oluşturduğunu ifade eder ve bu psikolojinin önemli bir unsuru olduğunu vurgular. Ümitli bir kişinin hayata daha olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ve olumsuz durumları olumlu noktalardan görebildiğini belirtir. Pogramda ümitli olmanın doğrudan iman ve ahirete olan inançla ilişkili olduğu vurgulanıyor. İmanın, ümitli olmanın kaynağı olduğu, aynı zamanda ahiret inancının da ümitli olmada etkili bir faktör olduğu ifade ediliyor.

    Ahirete inanmayan birinin ümitli olmasının zor olduğu ve bu dünya hayatının sona ermesinin, iman ve ahiret inancının önemini artırdığı ayrıca belirtiliyor. Maddi sebeplerin yanı sıra, görünmeyen sebeplerin de hayatta etkili olduğunu ve bu sebeplerin Cenabı Hakk'ın iradesine bağlı olarak değişebileceği de bu programda açıklanıyor.

    Adnan Aslan Hoca, hayatta karşılaşılan zorlukların birer imtihan, çile ve fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurguladıktan sonra modern eğitimin bu konuda yetersiz olduğu ve dini eğitimin, insanlara bu tür zorluklara karşı olumlu bir perspektif kazandırdığını ifade ediyor. Hayatta ümitli olmanın, sebeplere riayet etmenin ve zorlukları fırsata çevirmenin önemi ile ilgili güzel bir video seyretmek isterseniz Ufuk Ötesi yeni bölümü ile yayında. #dinisohbet #keşfet #islamisohbetler
    Más Menos
    19 m
  • HİKMETİ KALKAN YAPMAYIN - UFUK ÖTESİ 3 Prof.Dr. Adnan ASLAN
    Sep 30 2024
    Prof. Dr. Adnan Aslan ile hayatı hikmetle okumanın derin anlamını keşfedin. Bolluk ve darlık içindeki her durumu, varlığın tümünü hikmetle anlamak, olayları sebeplerine bağlayarak izah etmek üzerine keyifli bir sohbet.

    Rıdvan Kızıltepe bu hafta Prof.Dr. Adnan Aslan'a hikmeti kalkan yapmanın, mazeret sebebi yapmanın nedenlerini soruyor.

    Hikmet nedir ve neden önemlidir? Olayları Cenabı Hakk'a bağlamak ve irade kavramı üzerine düşünceler. Günümüzde hikmet anlayışının önemi ve eksiklikleri. Sizce hikmetle okumak neden bu kadar kritik?
    Más Menos
    11 m
  • İÇ HESAPLAŞMADA ÖLÇÜ - UFUK ÖTESİ 2 PROF.DR. ADNAN ASLAN
    Sep 30 2024
    Raindrops Tv faydalı ve farklı formatları siz değerli takipçilerimize sunmaya devam ediyor. Ufuk Ötesi Raindrops Tv'de devam ediyor. Prof Dr. Adnan Aslan Rıdvan Kızıltepe'nin sorularını cevaplıyor.

    Ufuk Ötesi programının yeni bölümünde insanın kendini hesaba çekmesi, iç muhasebe ve murakabe yapması konusu ele alınıyor.

    İÇ HESAPLAŞMADA ÖLÇÜ - UFUK ÖTESİ / PROF.DR. ADNAN ASLAN" başlıklı video, hikmetli okumanın, vicdani işten okumanın ve iç muhasebenin önemini vurguluyor. Videoda, muhasebenin insanın kendi iç dünyasını görmesi, hatalarını anlaması ve olgunlaşması için kritik bir adım olduğu ifade ediliyor.

    Prof. Dr. Adnan Aslan, muhasebenin insan ilişkilerinde sağlıklı bir temel oluşturduğunu, kişinin kendi hatalarını görmesiyle olgunluk ve karakter olgunluğunun ortaya çıktığını belirtiyor. Videoda, felaketlerin bile insan için birer kazanç olabileceği ve hataların kişinin zaaflarını gösterdiği, bu nedenle muhasebe ve tövbenin önemli olduğu vurgulanıyor. Ego ile mücadele, tevazu, muhasebe ve murakabe yapabilme yeteneğinin, insanın içsel gelişimi ve ahlaki terakki için kritik bir rol oynadığına dair bilgiler paylaşılıyor. Ufuk Ötesi Raindrops Tv'de...
    Más Menos
    17 m
  • HADİSELERE HİKMETLE BAKMAK - UFUK OTESI 1- Prof.Dr. Adnan ASLAN yeni program
    Sep 30 2024
    Raindrops Tv faydalı ve farklı formatları siz değerli takipçilerimize e sunmaya devam ediyor. Ufuk Ötesi Raindrops Tv'de devam ediyor.

    Prof Dr. Adnan Aslan Rıdvan Kızıltepe'nin sorularını cevaplıyor. Ufuk Ötesi programının ilk bölümünde HADİSELERE HİKMET NAZARI İLE BAKMAK konusu ele alınıyor.

    Ufuk Ötesi Raindrops Tv'de...
    Más Menos
    13 m