• Ukraines børn, krigens mindste ofre kapitel 1 - Dmytro Martsenkovskyi

  • Jun 1 2024
  • Duración: 28 m
  • Podcast

Ukraines børn, krigens mindste ofre kapitel 1 - Dmytro Martsenkovskyi

  • Resumen

  • I 2014 eskalerede konflikten i Ukraine, da Rusland annekterede Krim. Pro-russiske separatister der boede i Donetsk og Luhansk erklærede uafhængighed, hvilket var begyndelsen på en borgerkrig. Konflikten intensiveredes med våbenhviler og sporadisk vold, og selvom der var intens international fordømmelse og masser af sanktioner rettet mod Ruslands involvering, eskalerede borgerkrigen til en regulær invasion fra Rusland i 2022.

    Der var 37 millioner mennesker i Ukraine inden krigen. 8 millioner af dem har måttet flygte fra deres hjem og finde ly et andet sted internt i Ukraine, og 6 millioner er blevet flygtninge uden for landet. Det svarer til 39% af befolkningen har forladt deres hjem, men 90% af flygtningene er kvinder og børn, og man anslår, at mere end halvdelen af alle ukrainske børn har forladt deres hjem.

    I Danmark ser vi de her børn i vores akutmodtagelser, døgnafsnit og ambulante afdelinger, men ved vi nok om deres baggrund, deres kultur og hvordan vi skal tale med dem om psykiatriske lidelser?

    Dmytro Martsenkovskyi er både børne- unge, og voksenpsykaiter i Kiev. Han er assisterende professor i psykiatri ved universitet i Kiev og han arbejder derudover som børnepsykiater på Okhmatdyt børnehospital. Han har sagt ja til at svare på mine spørgsmål og vi starter i kapitel 1 med at snakke om hvordan krigen har påvirket børne- og ungdomspsykiatrien i Ukraine og Kiev, og i kapitel 2 kommer vi ind på, hvilke ting vi skal være opmærksomme på, når vi møder Ukrainske flygtninge i vores danske klinisk arbejde.

    Tak fordi du lytter med og rigtig god fornøjelse!

    Más Menos

Lo que los oyentes dicen sobre Ukraines børn, krigens mindste ofre kapitel 1 - Dmytro Martsenkovskyi

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.