Episodios

  • Faneeden
    Nov 27 2020

    Til 70 års klub-jubilæet i 1990 fik stilladsklubben en rigtig rød fane. Denne ceremoni vil vi gerne dele med Jer! Først synger vi stilladsarbejdernes kampsang, Dernæst slår klubbens æresmedlem John Thomsen det første søm i fanen og taler om stilladsarbejdernes frihed, Tidligere klubformand Bjarne Høpner taler om ligheden mellem stilladsarbejderne og klubformand Jackie Ørum taler om broderskabet.  Musikken spilles af Three Danes med Ulrich Klostergaard som kapelmester. Siden faneindvielsen har fanen været båret frem til mange festlige lejligheder, til demonstrationer og til begravelser.

    Más Menos
    22 m
  • Anker Jørgensen og stilladsarbejderne
    Dec 5 2020

    En meget fin optagelse med Anker Jørgensen i anledning af  Stilladsklubens 65 års jubilæum i 1985. Anker var tidligere formand for Lager og Handel (Nu 3F København), som er stilladsarbejdernes fagforening

    Optaget i et sidelokalet til folketingssalen, hvor Anker gik fra en debat der var i gang for at give dette interview. Det var i Edwards tid som formand ”Det store brød havde en meget stout ogfølelsesmæssig måde at fremføre stilladsarbejdernes krav. Direktør Alban på arbejdsgiversiden var hans diamentrale modsætning.”    Anker fortæller om, at man måtte hæge om faget og fastslå faggrænser i forhold til håndværkerne.

    - Hvordan ser du på stilladsarbejdernes kontante aktionsformer som nedrivning af stilladser og blokader som under HT-konflikten, spørger jeg:

    ”Det er en drastisk fremgangsmåde, men kampen for at bevare arbejdet på organiserede hænder kan tage en hård facon, men når man blive presset ud i en sådan situation, så ved jeg at stilladsarbejderne kan det. Men selvfølgelig kan jeg ikke som folketingsmand opfordre til ulovlige aktioner. Men med HT-konflikten så gav jeg også udtryk for sympati.”

    Más Menos
    19 m
  • John Thomsen fortæller
    Dec 13 2020

    John Thomsen var stilladsarbejder fra klubbens start. Han fortæller om dengang de lavede pumpestillads, som stilladsarbejderne vaskede facader fra. John fortæller også om en forrygende skovtur og slutter af med at fremhæve det kammeratskab, der altid har været mellem stilladsarbejderne

    www.gavtyvehistorier.dk

    Más Menos
    19 m
  • Podcastdrengene fortæller
    Dec 19 2020

    Læreren, Slangen og Klovnen fortæller om noget af det, som har været fedest at opleve i deres stilladsarbejder liv. Det er bl.a. Fagenes Fest og jobbet som underviser. Og så er der lidt frakllip...

    www.gavtyvehistorier.dk

    Más Menos
    21 m
  • Nissebanden i Næstved
    Dec 23 2020

    Her fortæller vi historien om dengang "nissebanden" rev et skruebrækkerstillads ned, mens en kollega udgav sig for at være journalist fra Regionalradioen, og holdt vagtmanden og hans hund hen med snak. Optagelsen er helt uredigeret.

    www.gavtyvehistorier.dk

    Más Menos
    16 m
  • Smæk i måsen
    Dec 30 2020

    Her fortæller vi historien om en faglig kamp, som kulminerede med at stilladsmester Torben fra Viby Stilladser fik smæk i den bare mås af to raske stilladsarbejdere midt på Stændertorvet i Roskilde, og hvad dermed fulgte.’

    www,gavtyvehistorier.dk

    Más Menos
    17 m
  • Karate Mogens fortæller om starten som stilladsarbejder
    Jan 6 2021

    Karate Mogens (Andersen) er en levende legende indenfor stilladsbranchen. Kendt som en festlig og god kammerat og en dygtig stilladsarbejder. Han var i mange år tillidsmand for sine kolleger, og han var i 12 år med i forhandlingsudvalget når overenskomsten med Entreprenørforeningen skulle fornyes. Mogens Andersen er født 10. juli 1949 og arbejdede i stilladsbranchen fra 1975 til 2013. 

    Más Menos
    17 m
  • Karate Mogens. Fastgørelse i øjet på Chr. 4.
    Jan 13 2021

    Her hører vi om Hardy og Orla Colabund. Og vi hører om  Hvidovres Ældste Teenager, som satte fastgørelser i et fornemt maleri,  dels i øjet på Chr 4. og dels i røven på den ged, kongen står og klapper. Også her kom Karate Mogens på arbejde som tillidsmand. Og vi hører om et uheld, hvor en 4 m træstige faldt ned i en gård, hvor børnene legede.

    Más Menos
    15 m