Sample

Prime logo Prime members: New to Audible?
Get 2 free audiobooks during trial.
Pick 1 audiobook a month from our unmatched collection.
Listen all you want to thousands of included audiobooks, Originals, and podcasts.
Access exclusive sales and deals.
Premium Plus auto-renews for $14.95/mo after 30 days. Cancel anytime.
Раницата, шапчицата и рогчето  By  cover art

Раницата, шапчицата и рогчето

By: Братя Грим, Асен Разцветников - translator
Narrated by: Николай Николов
Try for $0.00

$14.95/month after 30 days. Cancel anytime.

Buy for $2.40

Buy for $2.40

Pay using card ending in
By confirming your purchase, you agree to Audible's Conditions of Use and Amazon's Privacy Notice. Taxes where applicable.
activate_primeday_promo_in_buybox_DT

Publisher's summary

Живели веднъж трима братя. Нищетата и гладът им били толкова големи, че решили да тръгнат по широкия свят и да търсят щастието. Първият открил сребро, вторият злато, третият раница, шапчица и рогче. Не какви да е обаче. Раницата била магична и призовавала войници, шапчицата пък изстрелвала куршуми, а рогчето можело да разрушава градове. Ще успее ли третият брат да се измъкне от бедността с помощта на вълшебните си предмети? Хайде да разберем.

Якоб и Вилхелм Грим, по-познати като Братя Грим, са сред най-известните разказвачи на истории, оставили значимо литературно наследство и следа във вълшебния свят на приказките. Двамата братя са родени в Ханау през 1785 год. и 1786 год. През живота си се занимават с различни начинания, но централна и за двамата остава идеята за събиране и записване на песни, обичаи, легенди и изрази. Двамата обикалят цяла Германия, събират и издават народни поверия, приказки и фолклор. Благодарение на техния труд голяма част от немските приказки, предавали се по онова време от уста на уста, остават запазени и до ден днешен, а Пепеляшка, Красавицата и звярът, „Котаракът с чизми и Червената шапчица са едва малка част от магията, навлязла в домовете и сърцата на малки и големи.

©2022 SAGA Egmont (P)2022 SAGA Egmont

More from the same

What listeners say about Раницата, шапчицата и рогчето

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.