למצוא את הפלוס  By  cover art

למצוא את הפלוס

By: Oren Appel - אורן אפל
  • Summary

  • כולנו משקיעים את מרבית שעות היום בעבודה. יום אחרי יום, שנה אחר שנה, אנו קמים בבוקר ובין אם מהבית, מהמשרד או במפעל, מיטב הכוחות הפיזיים והנפשיים שלנו מנותבים לעבודה. ואז נשאלת השאלה האם טוב לנו? האם אנחנו מאושרים ממה שאנחנו עושים ובארגון בו אנו עובדים? בפודקאסט למצוא את הפלוס יוצא אורן אפל, יועץ ארגוני, למסע אחר שיפור חיי העובדים, המנהלים וקידום האושר הארגוני. כי כאשר טוב לנו במקום העבודה, כאשר אנחנו אוהבים לבוא ולפגוש את הקולגות והמנהלים—התוצאות והביצועים של כולם עולים בהתאם. הצטרפו אלינו למסע בו ננסה להבין יחד עם האורחים מה עובד טוב בארגונים, ממה כדאי להימנע, איך להיזהר משחיקה של עובדים, מסביבת עבודה רעילה (שיש לה מחירים עבור העובדים והארגון גם יחד). פלוס הופכת ארגונים למאושרים וליצרניים יותר בעזרת שימוש בכלים ותפיסות ממדעי האושר. אתם מוזמנים לכתוב לנו oren@plusconsulting.co.il https://www.plusconsulting.co.il/
    Copyright 2023 All rights reserved.
    Show more Show less
Episodes
  • פרק 39: לחיות מתוך שמחה
    Apr 15 2024
    החודשים האחרונים מילאו את כולנו עצב גדול, ובתוך זה אנחנו תוהים האם יש לנו רשות פנימית גם לשמוח, ואם כן, איך בכלל עושים את זה? ג׳ף גורדון, ממייסדי הליצנות הרפואית בישראל, מטפל בדרמה ומנחה יוגה צחוק, מנסה לעזור לנו למצוא את השמחה וליישב את הסתירה בין התקופה לבין הצורך הפנימי להרגיש משהו אחר, אופטימי יותר, משחרר ומרפא. ״בכל אחד יש ליצן פנימי שמאפשר לנו לחיות בתוך הקונפליקט של העצב והשמחה״ אומר ג׳ף, שפוגש אנשים בבתי חולים במצבם הפגיע והמדוכדך. במקומות הללו ג׳ף נדרש להיות ער לרגישות, לא לבוא בשמחה של 200 קמ״ש, אלא לעזור לחולים ומשפחותיהם, למצוא את השמחה הפנימית לצד העצב. לפעמים בניסיון לשבור את הקרח ולנסות לחפש אצל המאושפז את הליצן הפנימי, דווקא ג׳ף הלבוש כליצן, נדרש לפגוש את העצב שלו, ולגייס את השמחה של המטופל ומשפחתו. האזינו לפרק שיעזור לנו להבין איך אפשר להחזיק עצב ושמחה בו זמנית.
    Show more Show less
    47 mins
  • פרק 38: אושר בימי מלחמה
    Apr 1 2024
    השבוע אנו מציינים חצי שנה למלחמה, שישה חודשים של כאב ואובדן ו-180 ימים בהם 134 חטופים עדיין מוחזקים בשבי חמאס. זו תקופה קשה להכלה והשאלה האם בתקופה כזאת מותר לדבר על אושר ולנסות למצוא נקודות חיוביות? מיטל גלבוע, מומחית בפסיכלוגיה חיובית ומנחת קבוצות, טוענת ש-״ליפול זו לא תוכנית עבודה״. יש חשיבות למצוא גם נקודות אור ולעשות פעולות שמיטיבות איתנו במציאות הקשה שנכפתה עלינו.

    אנחנו נדרשים לעשות עבודה על עצמינו, עכשיו יותר מתמיד, זהו צורך הישרדותי. פסיכולוגיה חיובית לא מבקשת להכחיש שרע ולא לתת מקום לרגשות קשים. אבל, מכיוון שטבע האדם הוא להתמקד בדברים השליליים, חשוב לא לשקוע ולמצוא את הפעולות, האירועים וההרגלים הקטנים שיעשו לנו טוב ולחפש איך להתקיים בתקופה הסוערת הזאת בראש זקוף.

    האזינו לפרק שיזכיר לנו שיש לנו יכולת (ואולי אף חובה) לנהל את האושר שלנו.

    Show more Show less
    45 mins
  • פרק 37: מטראומה לצמיחה
    Mar 18 2024
    תאונה קשה, לפני 25 שנה, שינתה את חייו של נתי גרוברג, שהיה אז רק בן 29, נשוי עם תינוק ״מהחופש עם האופנוע והרוח הנושבת לאני לא שווה כלום ואין לי ערך. זו הרגשה נוראה, לפעמים משפילה, של סטיגמה עצמית שאני רק נטל על המשפחה והסובבים אותי״, כך הוא מתאר את גודל המשבר. מהחווייה הטראומאטית הזאת נתי צמח, וכיום הוא מנהל את המרכז לרכיבת אופניים בית שניאור של עמותת אתגרים, הוא ספורטאי פראלימפי, מרצה ומאמן אישי. זה דורש ממנו עבודה עצמית גם כיום ברגעים שהטראומה והעצב מציפים אותו. בפעם הראשונה שנתי הרגיש שאפשר לצמוח הייתה כשרכב על אופניים. הוא בנה את הביטחון העצמי שלו בהדרגה והחליט שהוא רוצה לטרוף את החיים ובעיקר הוא קיבל את ההבנה שהנכות איננה הסוף. ב-2008 תאונה קשה נוספת, שלחה את נתי לשיקום נוסף והוא למד שמי שיש לו מוגבלות צריך ללמוד לראות שיש גם הרבה אפשרויות. הבעיה, שלא תמיד מי שמלווים אותם, קרובים ככל שיהיו, מאמינים בהם. נתי משתף בתובנות ובתהליכי העבודה עם נכים ומשפחותיהם ששינו את חייהם. בסופו של דבר, הרבה אמונה אישית וסביבה תומכת יובילו אדם עם מוגבלות ״למצוא את הצעד הראשון״ כדבריו של נתי ומשם רק לצמוח. עד כמה לצמוח? נתי גרונברג כבר התחרה באיירון מן!
    Show more Show less
    1 hr

What listeners say about למצוא את הפלוס

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.