• Θανατογνωσία με τον Παναγιώτη Πεντάρη

  • De: Panagiotis Pentaris
  • Podcast

Θανατογνωσία με τον Παναγιώτη Πεντάρη

De: Panagiotis Pentaris
  • Resumen

  • Στο ποντκαστ Θανατογνωσία συζητάμε για το θάνατο, το πένθος, και απώλειες.

    Panagiotis Pentaris 2024
    Más Menos
activate_Holiday_promo_in_buybox_DT_T2
Episodios
  • Θανατογνωσία: Κοινωνικό-πολιτικός και ηθικός θάνατος διεμφυλικών ατόμων - Συζήτηση με τις Σεβαστή Χατζηφωτίου και Ερισέλντα Ζερέ
    Oct 13 2024

    Αυτό το επεισόδιο αφορά ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο και κρίσιμο: την έννοια της νεκροπολιτικής και την ηθική, πολιτική και κοινωνική θανάτωση των μειονοτικών ομάδων, ειδικότερα της πληθυσμιακής ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ και ιδιαίτερα των τρανς ατόμων.

    Η νεκροπολιτική, ένας όρος που εισήγαγε ο Achille Mbembe αναφέρεται στην εξουσία που έχουν τα κράτη και οι κοινωνίες να αποφασίζουν ποιοι ζουν και ποιοι πεθαίνουν. Στο πλαίσιο αυτό, η θανάτωση δεν περιορίζεται μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά επεκτείνεται στην ηθική, πολιτική και κοινωνική διάσταση. Οι μειονότητες, και ειδικά τα τρανς άτομα, συχνά βιώνουν μορφές κοινωνικού θανάτου μέσα από την περιθωριοποίηση, τη βία και την αδιαφορία της κοινωνίας.

    Más Menos
    1 h y 14 m
  • Θανατογνωσία: διάστημα και θάνατος - Συζήτηση με την Ανεζίνα Σολωμονίδου
    Sep 13 2024

    Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με την Δρ. Ανεζίνα Σολωμονίδου, πλανητική γεωλόγο, σχετικά με τις έννοιας του θανάτου και της ζωής μέσα από το πρίσμα της οικολογικής καταστροφής και της πλανητικής γεωλογίας.

    Más Menos
    46 m
  • Θανατογνωσία: ο θάνατος και το πένθος μέσα από την ιστορία της τέχνης - Συζήτηση με την Μαρία Αθανασέκου
    Aug 13 2024

    Μία συζήτηση με την Μαρία Αθανασέκου για τον θάνατο και το πένθος μέσα από την ιστορία της τέχνης. Η Δρ. Αθανασέκου μοιράζεται μαζί μας της περίπλοκες αλήθειες της εικονοποίησης του θανάτου και του πένθους, στοιχεία πολιτικοποίησης αυτών των εμπειριών μέσα από την τέχνη, και την πραγματικότητα της ταφοφοβίας.

    Más Menos
    1 h y 15 m

Lo que los oyentes dicen sobre Θανατογνωσία με τον Παναγιώτη Πεντάρη

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.