• 1.25 Season Finale Καλό Καλοκαίρι
    Jul 25 2024

    Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν θα μιλήσουμε για διάφορα και θα μάθουμε ένα κομμάτι της ζωής του Φρίκουλα.

    Μέχρι την επόμενη φορά ,ξέρετε.......

    Show more Show less
    42 mins
  • 1.24 Χορεομανία
    Jul 18 2024

    Η χορεομανία ήταν φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη κυρίως μεταξύ του 14ου και του 17ου αιώνα, όπου ομάδες ανθρώπων, ξαφνικά άρχιζαν να χορεύουν με αλλοπρόσαλλο τρόπο έως ότου καταρρεύσουν από εξάντληση . Οι χορευτές περιγράφονταν πως βρίσκονταν σε κατάσταση έκστασης, χωρίς να έχουν έλεγχο του σώματος τους.

    Show more Show less
    50 mins
  • 1.23 Νεκρομαντεία
    Jul 11 2024

    Η νεκρομαντεία είναι η πρακτική της μαγείας που περιλαμβάνει την επικοινωνία με τους νεκρούς καλώντας τα πνεύματά τους ως οπτασίες ή οράματα,με σκοπό τη μαντεία, δηλαδή την απόκτηση γνώσης για περιστατικά που δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε με άλλον τρόπο. Η νεκρομαντεία, σύμφωνα με την λαογραφία, ανήκει στην μαγεία του θανάτου , ενώ ο όρος περιστασιακά χρησιμοποιείται επίσης με μια γενικότερη έννοια για να αναφέρεται στη μαύρη μαγεία ή τη μαγεία στο σύνολό της.

    Show more Show less
    48 mins
  • 1.22 Λυκάνθρωποι
    Jul 4 2024

    Ως λυκάνθρωπος θεωρείται στη λαϊκή κουλτούρα, ο άνθρωπος που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λύκο ή υβριδικό πλάσμα που μοιάζει με λύκο, είτε κατά βούληση είτε μετά από κατάρα,είτε κατά τύχη (συχνά δάγκωμα ή γρατζουνιά από άλλον λυκάνθρωπο), με τις μεταμορφώσεις να συμβαίνουν νύχτα με πανσέληνο.Ο λυκάνθρωπος ήταν μια ευρέως διαδεδομένη φιγούρα στην Ευρώπη, ιδίως κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. Η πίστη στους λυκανθρώπους αναπτύχθηκε παράλληλα με την πίστη στις μάγισσες, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.Σήμερα θα ασχοληθούμε με μερικές ιστορικές περιπτώσεις λυκανθρώπων.

    Show more Show less
    1 hr and 2 mins
  • 1.21 Call of the Void/Morphogenetic Fields
    Jun 27 2024

    Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο φαινόμενα που αφορούν το μυαλό μας και ακόμη και σήμερα ιντριγκάρουν και εντυπωσιάζουν την επιστημονική κοινότητα. Θα ξεκινήσουμε με αυτό που οι επιστήμονες ονόμασαν Call of the Void,δηλαδή το Κάλεσμα του Κενού και θα κλείσουμε με την θεωρία των μορφογενετικών πεδίων.

    Show more Show less
    41 mins
  • 1.20 Μαρία Μαγδαληνή
    Jun 20 2024

    Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις θεωρίες γύρω από την ζωή της Μαρίας Μαγδαληνής πριν και μετά την Σταύρωση του Χριστού. Ποιά ήταν , γιατί έγινε ακόλουθος του και αν τελικά υπήρξε κάτι παραπάνω.....

    Show more Show less
    47 mins
  • 1.19 Το κορίτσι με τα κόκκινα
    Jun 13 2024

    Στην πόλη Taichung της Taiwan ,τον Μάρτιο του 1998, πολλά μέλη μιας οικογένειας, πήγαν για πεζοπορία στο βουνό Tai Hang. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, ένας από την ομάδα έβγαλε μια κάμερα για να βιντεοσκοπήσει ένα-ένα τα μέλη της οικογένειας. Αφού επέστρεψαν στο σπίτι, δεν αφαίρεσαν τις κασέτες από την κάμερα. Ο γαμπρός του ζευγαριού λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από την ζωή. Κατά τη διάρκεια της κηδείας, κάποιος θυμήθηκε ότι τον είχαν βιντεοσκοπήσει . Όταν όλοι είδαν την ταινία, ανακάλυψαν ότι πίσω από τα μέλη της οικογένειας που πήγαν για πεζοπορία εκείνη την ημέρα, τους ακολουθούσε μια νεαρή κοπέλα με λευκό πρόσωπο και κόκκινο φόρεμα που κανείς τους δεν ήξερε. Τα μάτια του μικρού κοριτσιού ήταν πάντα καλυμμένα από μια σκιά. Σαν να ήταν εντελώς μαύρα, χωρίς κόρες, χωρίς τίποτα...

    https://www.youtube.com/watch?v=pTY5tKW7HyI

    Show more Show less
    43 mins
  • 1.18 Τα μυστικά του DaVinci
    Jun 6 2024

    Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι θεωρείται κατά κοινή ομολογία ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών παρά τον περιορισμένο πλήθος των σωζόμενων έργων του.Είναι επίσης γνωστός για τα σημειωματάριά του, στα οποία καταχωρούσε σχέδια και σημειώσεις επιστημονικού περιεχομένου.Σε αυτά περιλαμβάνεται πληθώρα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανατομίας, της χαρτογραφίας, της ζωγραφικής και της παλαιοντολογίας. Συνέβαλε στην ιδέα των πτητικών μηχανών, σχεδίασε ένα είδος τεθωρακισμένου άρματος, πέτυχε να συγκεντρώσει την ηλιακή ισχύ, δημιούργησε μια αριθμομηχανή. Εφηύρε το ψαλίδι και το κύτος πλοίου με διπλά τοιχώματα.. Ακόμα, στον ντα Βίντσι αποδίδεται συχνά η εφεύρεση του αλεξίπτωτου, των ρομπότ σε μια αρχική μορφή και του ελικοπτέρου.

    Σήμερα θα αχοληθούμε με μια πιο μυστήρια πλευρά των έργων του....


    Show more Show less
    57 mins