היסטוריה על הדרך - בהגשת נפתלי חן  Por  arte de portada

היסטוריה על הדרך - בהגשת נפתלי חן

De: הפודקאסטים של בשבע וערוץ 7
  • Resumen

  • פודקאסט חדש: "היסטוריה על הדרך" - בהגשת נפתלי חן, מורה דרך ומורה להיסטוריה - על דמויות מופת ואירועים היסטוריים

    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • תוכנית מיוחדת ליום פטירת רחל אמנו
    Oct 25 2023

    נפתלי חן מגיש תוכנית מיוחדת ליום פטירת רחל אמנו - י"א במרחשוון.

    סיפורו של מתחם קבר רחל אמנו הנמצא בדרך בית לחם. איך קצין בריטי בשם לואיס אנדריוס מנע פיצוץ מתחם הקבר ברגע האחרון, ואיך בזכות משפחת מונטיפיורי הוא נשאר לאורך השנים בידי יהודים. 

    הרב גורן - היהודי היחיד בקבר רחל לפני שחרורו במלחמת ששת הימים. 
    בשנת 1951 עוסק הרב גורן בהבאת יהודים לקבורה. היה עליו להגיע להוציא חלל בבית לחם, לא רחוק מציון קבר רחל, הרב גורן מבקש ומקבל זמן מוגבל של 5 דקות להתפלל מתוך הרכב שחונה בסמוך לקבר. כשרצו לנסוע מתברר שיש תקלה טכנית ברכב והוא לא מניע. הרב ניצל את ההזדמנות, חמק מהרכב למתחם הקבר והתפלל שם במשך ארבעים דקות. כשהתארך זמן שהותם במקום, הדבר עורר חשד והחלו להתאסף סביבם המון זועם. הרב ניגש לירדני ומסביר לו איך לתקן את התקלה ברכב. (מסתבר שהיה לו את אותו סוג רכב עם תקלות זהות, וכבר היה מנוסה בכך..)

    בתפילה לגאולה שלמה, ולכבודה של אמא רחל - "מנעי קולך מבכי, ושבו בנים לגבולם".

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    12 m
  • גווילים שרופים, אותיות פורחות ועם ישראל חי - תוכנית מיוחדת לשמחת תורה
    Oct 5 2023

    נפתלי חן מגיש סיפורים מרגשים על ספרי תורה שניצלו מהתופת, תוכנית מיוחדת לשמחת תורה.

    השנה 1938. חודש אחרי ליל הבדולח הנורא, בו היה פוגרום ביהודים והריסת בתי כנסת בכל רחבי גרמניה. נער צעיר כבן 15, שמשון שמו, מחליט להיכנס לבית הכנסת ההרוס של קהילתו, לראות את הנזק. הוא נכנס יחד עם חברו ורואים את בית הכנסת הרוס, שמשות מנופצות, כיסאות שבורים וסימני שריפה. מבלי משים הם דורכים על גוויל ספר תורה קרוע, שהיה על הרצפה. הנער מזדעזע ומחליט לעשות מעשה הצלה אמיץ: הוא לוקח את גווילי ספר תורה הקדושים, כורך את הגוויל סביב ביטנו, מכסה במעיל, ויוצא בחשאי מבית הכנסת. בדרך לא דרך הוא מצליח להגניב את ספר התורה למכולה בדרכה לארץ ישראל, ואחרי שנות המלחמה עולה גם כן ארצה ומתאחד איתו. ספר התורה פסול, קרוע ומלא סימני בוץ ושריפה, נמצא בתוך ארון הקודש כי אי אפשר להשתמש בו, פעם אחת בשנה הוא יוצא ומצילו רוקד אותו בהתרגשות. בעת ההקפות בשמחת תורה.

    סיפור מרגש נוסף - זו סיפורה של עיירה קטנה בצ'כוסלובקיה, כשפרצה מלחמת העולם השנייה. הנאצים פלשו לצ'כוסלובקיה. ואנשי הקהילה מבינים שהסוף הולך להיות לא טוב. הם מתכנסים יחד בבית הכנסת, לוקחים מספריים וגוזרים את ספר התורה - מפרידים ליריעות ומפרידים את הגווילים, וכל אדם בקהילה קיבל גוויל למשמרת לשנות המלחמה. היהודים מתפזרים בכל אירופה, עוברים את השואה האיומה, כל אחד מנסה להציל את נפשו, וגם את גוויל ספר התורה אותו קיבל. הם נמצאים בגטאות ובמחנות ההשמדה, ואחרי המלחמה הניצולים מתכנסים יחד ומנסים לחבר את ספר התורה, אבל רואים שחסר גווילים. וחסרים גם חלק יקר מקהילתם. ספר תורה פסול אמור להיקבר, אבל הם מחליטים להעלות את ספר התורה החלקי לארץ ישראל. ספר התורה, אוד מוצל מאש נכנס לבית כנסת בגבעת שמואל, ופעם אחת בשנה זוכה לעדנה בעת ההקפות בשמחת תורה.

    האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט.

    האזנה נעימה, חג שמח.

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    12 m
  • סיפורו של אל"מ במיל' מיקי זייפה - נקישות של תקווה
    Sep 21 2023

    50 שנה למלחמת יום הכיפורים. נפתלי חן מספר את סיפורו של אל"מ במיל' מיכאל זייפה.

    מיקי נולד בא"י להורים ניצולי שואה. התגייס לחיל הרפואה כרוקח. לפני תחילת מלחמת יום הכיפורים הוא התבקש לרדת חודש למילואים לתעלת סואץ להיות יחד עם משקיפים של האו"ם. הוא יורד לתעלה כקצין רפואה, ומדווח בקשר - משהו בצד המצרי נראה לי לא טוב. קורה משהו. ברגע אחד המלחמה פורצת. ביום הראשון למלחמה עברו את תעלת סואץ 40 אלף חיילים מצריים, ביום הבא כבר יעברו קרוב למאה אלף חיילים מצרים. מיקי מבקש תגבורת למוצב, אבל המצרים משתלטים והם נלקחים בשבי. 

    למיקי היתה בראש תמונה של הילד הקטן מגטו וורשה שמרים ידיים. והוא אומר לעצמו - אני לא מרים ידיים! הוא משאיר פתק לאבא ואמא שלו: " אימא ואבא יקרים, השתדלו להחזיק מעמד - למעני. הרבה הרבה נשיקות ד"ש לכולם מבנכם האוהב אוהב מיכאל". הוא נותן את הפתק למשקיפים ואומר לעצמו - אני יודע שאני לא אחזור בחיים, אבל בוא ניתן להם את התקווה. ועם מבט זקוף, מיקי הולך לשבי.

    כשהוא נמצא בשבי הוא אומר לעצמו: 'בסוף התקופה הזו אני אסיים מנצח'. הוא חייב לשמור על השפיות הנפשית למרות העינויים בכלא, והוא היה מתקשר עם חבריו השבויים בחדרים הסמוכים באמצעות דפיקות על הקיר. נקישות של תקווה. מיקי עבר 42 יום קשים מנשוא בשבי המצרי, והוא יוצא משם עם ראש זקוף. גאה. 

    היום מיקי בן 78, אחד מחיילי המילואים המבוגרים ביותר בצבא, משרת כמפקד במפקדת קצין הרפואה הראשי של צה"ל. בתקופת הקורונה שירת קרוב למאה וחמישים ימי מילואים בשנה. 

    האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט.

    האזנה נעימה

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    10 m

Lo que los oyentes dicen sobre היסטוריה על הדרך - בהגשת נפתלי חן

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.