• התמודדות קהילתית עם חזרה של פוגע בגיר לקהילה עם נעמי גוטמן
    Jul 20 2024

    פרופ' כרמית כץ בשיחה עם עו"ס נעמי גוטמן, מנהלת אגף פרוייקטים ופיתוח במכון חרוב ומהיוזמות של פרויקט צוותי מוגנות יישובית, על התמודדות קהילתית עם חזרה של פוגע בגיר לקהילה. מה תפקידה של הקהילה? אלו כלים יש לצוותי המוגנות? ומה הם אבני הדרך והעקרונות לעבודה?

    Show more Show less
    25 mins
  • יש מקום לטראומה שלי? כשטראומה אישית פוגשת טראומה קולקטיבית עם שרון בר-אל תמיר
    Jul 3 2024

    פרופ' כרמית כץ בשיחה עם שרון בר-אל תמיר, מומחית מניסיון חיים שעברה התעללות מצד אביה, על המפגש בין טראומה אישית של בוגרים ובוגרות שעברו התעללות בילדות לבין טראומה קולקטיבית, בעיקר זו שבאה בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר.

    Show more Show less
    31 mins
  • חשיבות קבוצת השווים להתמודדות ילדים עם טראומה – מה למדנו ממלחמת חרבות ברזל עם ד"ר חניתה קושר
    Jul 3 2024

    הטבח האכזרי שהתרחש ב־7 באוקטובר פגע אנושות במשפחות ובילדים ביישובי עוטף עזה. בפרק זה פרופ' כרמית כץ בשיחה עם ד"ר חניתה קושר על התמודדות בני נוער עם אובדן חברים וקשרים עם קבוצת השווים בעקבות מלחמת חרבות ברזל.

    Show more Show less
    34 mins
  • قصتك مهمة: تحويل تجربة الحياة الصعبة إلى مصدر قوة ومورد للآخرين - روزان شحادة
    Feb 25 2024

    ميادة قرجولي في حوار مع روزان شحادة، الخبيرة من تجربة الحياة، في حديث عن قصتها في التعامل مع التنكيل الأسري الذي تعرضت له في طفولتها. صوت روزان سيساعدنا لفهم كيفية حدوث الإساءة، من رأى ومن لم يرَ، لأي مساعدةٍ كانت بحاجتها من المختصين، وما هي العوامل التي تميز الانكسار والنهوض من بعد الصدمة.

    מיאדה קרגוולי בשיחה עם רוזאן שחאדה, מומחית מניסיון חיים, על סיפור התמודדותה עם אלימות קשה במשפחה שחוותה בילדותה. הקול האישי של רוזאן עוזר לנו להבין איך מתרחשת פגיעה, מי ראה ולא ראה, לאיזה עזרה הייתה זקוקה מאנשי המקצוע ומה הגורמים שמאפיינים את השבר והצמיחה בעקבות הטראומה.

    Show more Show less
    20 mins
  • لكسر حاجز الصمت: قانون واجب التبليغ – التعقيدات والتحديات - صالح يوسف
    Feb 25 2024

    في الكثيرٍ من حالات التنكيل بالأطفال، هناك من يرى ويسمع، وفي الكثير من الأحيان هنالك من يفضل التزام الصمت. ميادة قرجولي في حوار مع الأخصائي الاجتماعي صالح يوسف، مسؤول عن مكتب تحقيقات الأطفال لمنطقة القدس، للحديث عن قانون واجب التبليغ، لماذا يصعب علينا التبليغ؟ وعن معوقات وصعوبات التبليغ في المجتمع العربي، وما الذي يتوجب علينا فعله من أجل زيادة نسبة التبليغ.

    במקרים רבים של התעללות בילדים יש מי ששומע ורואה, ובמקרים רבים מדי יש מי שמעדיפים לשתוק. מיאדה קרגוולי בשיחה עם עו"ס סאלח יוסף, ממונה על חקירות ילדים במחוז ירושלים, על חוק חובת הדיווח ולמה קשה לנו לדווח, על החסמים לדיווח בחברה הערבית ומה צריך לעשות כדי שידווחו יותר.

    Show more Show less
    36 mins
  • ماذا يعدّ صادماً للأطفال؟ التنكيل وإهمال الأطفال كحدث صادم - يعاد غنادري حكيم
    Feb 11 2024

    ميادة قرجولي في حوار عن الصدمة مع يعاد غنادري حكيم، أخصائية نفسية إكلينيكية. ما هي الصدمة، ما هو أثرها على الأطفال والطفولة، وما الذي يساعد الطفل في التعامل مع الأحداث الصادمة.

    מיאדה קרגוולי בשיחה על טראומה עם יועד ג'נאדרי חכים, פסיכולוגית קלינית. מהי טראומה, מה ההשפעות של טראומה על ילדים וילדות ומה יכול לעזור לילדים להתמודד עם אירועים טראומטיים.

    Show more Show less
    26 mins
  • غيض من فيض: عن ظاهرة التنكيل وإهمال الأطفال في البلاد - د. حنين مرضي
    Feb 11 2024

    ميادة قرجولي تحاور الدكتورة حنين مرضي، أخصائية اجتماعية، معالجة، محاضرة وباحثة في مجال ظاهرة التنكيل بالأطفال في البلاد. ما الذي يعتبر تنكيلاً؟ ما هي عواقبه على الأطفال؟ وكيف يمكننا فهم وتعلم الظاهرة ضمن إطارٍ ومنظورٍ مجتمعي وثقافي؟

    מיאדה קרגוולי בשיחה עם ד"ר חנין מורדי, עו"ס, מטפלת, מרצה וחוקרת, על התופעה של התעללות והזנחת ילדים בישראל. מה נחשב להתעללות? מה ההשלכות של התעללות בילדים? ואיך ניתן ללמוד על התעללות בילדים בראיה מודעת הקשר ותרבות?

    Show more Show less
    45 mins
  • לאהוב ולשנוא אותו באותה נשימה: פגיעות מיניות בין אחאים עם פרופ' דפנה טנר
    Feb 3 2024

    פרופ' כרמית כץ משוחחת עם פרופ' דפנה טנר על המורכבות וההשלכות של פגיעות מיניות בין אחאים על הנפגעים, הפוגעים, המשפחה ואנשי המקצוע.

    Show more Show less
    43 mins