Episodios

  • Lejer
    Feb 27 2020

    Dan Suciu și Bogdan Mureșan dezbat în acest prim episod conexiunile dintre mentalitatea Agile și importanța ieșirii din zona de confort pentru performanța profesională. Discuția ricoșează ușor de la un subiect la altul, trecând de la nevoia acută de forță de muncă în industria IT la concluziile desprinse din cartea lui Anders Ericsson, "Peak. Secretele performantei de top si noua stiinta a expertizei".

    Următorul eveniment unde îi puteți urmări live este Agile Mammoths Games din 12 martie, Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca

    Más Menos
    23 m
  • Mamuți agili
    Mar 8 2020

    Bogdan și Dan au invitat pentru acest episod pe Simona Bonghez, inițiatoarea ”fun-ferinței” Agile Mammoths Games. Împreună vor discuta despre originile acestui eveniment, transformările prin care a trecut dar și despre principalele atracții ale celi de-a 12-cea ediții care are loc în 12 martie 2020 la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca.

    Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina web a Colors in Projects: http://colorsinprojects.ro/evenimente/

    Actualizare: Din păcate, din motive de siguranță și având în vedere contextul internațional, evenimentul Agile Mammoths Games din acest an a fost amânat pe 1-2 Octombrie.

    Más Menos
    20 m
  • Jocul delegării
    Mar 22 2020

    Episodul 3 este dedicat delegării și a modului în care reușim să delegăm în mod eficient într-o echipă agilă și nu numai. Am menționat în podcast de cartea "The 7 Habits of Highly Effective People", autor Stephen Covey (https://www.amazon.com/Habits-Highly-Effective-People-Powerful/dp/0743269519) și de Management 3.0, concept introdus de Jurgen Appelo (https://management30.com/books/management30/).

    Más Menos
    31 m
  • Abilitățile soft între moft și necesitate
    Apr 1 2020

    Nu doar cei care coordonează o echipă au nevoie de aptitudini soft. Atunci când aptitudinile tehnice sunt completate de aptitudinile soft, forța echipei crește substanțial. Dar oare suntem suficient de constienți de acest lucru astfel încât să dezvoltăm aceste aptitudini în mod deliberat și continuu, la fel cum o facem cu aptitudinile tehnice?

    Más Menos
    22 m
  • Cycle Time
    Apr 23 2020

    Capacitatea de a măsura și a înțelege eficiența unei echipe este foarte importantă atunci când ne dorim să progresăm. În mediile Agile, o metrică precum cycle-time-ul ne poate ajuta sau ne poate încurca. Aflați împreună cu noi care este mentalitatea de la care pornim atunci când ne bazăm evoluția pe o astfel de metrică, ce avantaje ne poate aduce și în ce capcane putem cădea.

    Más Menos
    29 m
  • Retrospective
    May 12 2020

    Îmbunătățirea continuă poate suna utopic dar este o privită foarte serios de către echipele Agile. Ședințele retrospective oferă cadrul ideal pentru acest lucru. Este locul unde ne dorim să identificăm lucrurile bune sau greșelile ce au avut loc în ultima perioadă dar și să pregătim acele mici schimbări cu impact mare în cadrul echipei. Evident că există și numeroase capcane în care putem cădea.

    Discutăm despre toate acestea îmreună cu Sorin Sfîrlogea, consultant, trainer și Agile coach, care este, printre altele, și creatorul Retropoly, un boardgame de facilitare a retrospectivelor (http://colorsinprojects.ro/workshop-retropoly/ ).

    Más Menos
    43 m
  • Pe repede-nainte
    Jul 21 2020

    Într-o lume în care nevoile utilizatorilor se schimbă cu o viteză amețitoare, ne întrebăm ce înseamnă de fapt rapiditatea în livrarea soluțiilor soft. Urmărim creșterea vitezei cu care producem un volum mare de cod sau scăderea timpului dintre apariția ideii și momentul lansării? Urmărim validarea rapidă a ipotezelor sau identificarea urgentă a solutiilor gresite? Sau, de ce nu, viteza cu care schimbăm direcția de câte ori este necesar. Dan și Bogdan vorbesc despre toate acestea într-un nou episod de retrospective agile.

    Más Menos
    20 m
  • Precizie și acuratețe
    Aug 7 2020

    Atunci când vreti sa determinați când anume se va termina implementarea unui proiect sau a unei functionalități noi, ce ați prefera? Să identificați cu exactitate o dată ce are o mare probabilitate să fie greșită sau să aproximați un interval de timp cu mari șanse de a fi corect? Dar atunci când deadline-ul este fix, cum ar fi să schimbați axa de raportare și criteriile de precizie sau acuratetea să se aplice în estimarea funcționalităților ce ar putea fi livrate pana la data respectivă?

    Precizie sau acuratețe? Exactitate sau corectitudine? În episodul 8 vom argumenta de ce putem să alegem doar una dintre ele și vom vedea care dintre variante e de preferat într-un context agil.

    Más Menos
    24 m