• #0104 - Vass Dorottea: "Ha felnőttként kapnánk kötelező olvasmányt, zsigerből elutasítanánk, miközben a gyerekekre ráerőltetjük"

  • Sep 7 2023
  • Duración: 1 h y 6 m
  • Podcast

#0104 - Vass Dorottea: "Ha felnőttként kapnánk kötelező olvasmányt, zsigerből elutasítanánk, miközben a gyerekekre ráerőltetjük"

  • Resumen

  • Amikor először ajánlották az Olvasásmotiváció című könyvet nekem, aminek a szerzője egy olvasáskutató, azonnal felcsillant a szemem. Imádom a könyveket, imádok olvasni, akinek ennek a kettőnek a kombinációjából tevődik össze a munkája, máris irigylem.Már akkor nagyon kíváncsi voltam Vass Dorotteára - no és persze a könyvére is. Aztán megtudtam, hogy Dóri, aki egyébként az ELTE oktatója is, egy saját (és egyébként zseniális) módszert fejlesztett ki gyermekek számára a célból, hogy megszeressék az olvasást.Azóta írt egy mesekönyvet is, elindította a Szabad című podcastot és fáradhatatlanul, hihetetlen lelkesedéssel kutatja, hogyan motiválja a fiatalabb korosztály tagjait a (még több) olvasásra. Mert hogy beszéltünk ám arról is, hogy a jelen generáció tagja is olvasnak, csak máshogy. De hogyan? És mit? És aki esetleg mégse olvas annyit, hogyan szeretheti meg jobban az olvasást?Hogy lett ő maga olvasó? Aztán olvasókutató? Mit is jelent olvasókutatónak lenni? Miért fontos minél kisebb kortól együtt olvasni a gyermekeinkkel, aztán annak ellenére, hogy ez megvan, miért veszítik el az iskolás korú gyerekeink az érdeklődést az olvasás iránt?Az olvasás világnapja alkalmából fogadjátok szeretettel ezt a beszélgetést Vass Dorottea olvasáskutatóval, akivel mindezekről beszélgettünk!Ha tetszett a beszélgetés, kövesd be a csatornát, hogy ne maradj le a további részekről, értékeld a műsort és oszd meg másokkal is! És ha ez se elég, kövess Facebookon és/vagy Instagramon is!
    Más Menos
activate_Holiday_promo_in_buybox_DT_T2

Lo que los oyentes dicen sobre #0104 - Vass Dorottea: "Ha felnőttként kapnánk kötelező olvasmányt, zsigerből elutasítanánk, miközben a gyerekekre ráerőltetjük"

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.