Hverdagspsyken  Por  arte de portada

Hverdagspsyken

De: The Human Aspect
  • Resumen

  • Hverdagspsyken setter sammen med nye gjester hver uke ord på tabubelagte og stigmatiserte temaer som vi tenker, og føler på, men få av oss snakker om.

    Dette er podcasten for deg som ønsker å utfordre egne perspektiver, samtidig som du lærer nye ting om hverdagspsyken til eget liv. Om det være seg i jobbsammenheng, privat eller som pårørende til noen som står i en vanskelig utfordring.

    Lær og få unik innsikt fra spennende eksperter, fagfolk og mennesker som selv har stått i alt fra depresjon, selvmord, burnout, angst, traumer, til kjente og mer ukjente diagnoser. Gjestene deler sårbart og åpent om sin egen reise, mens fagpersoner supplerer med dybde innsikt og erfaringer.

    Podcasten ønsker å løfte frem samfunnsutfordringer, temaer som trenger større plass og innsikt på områder vi kan bli bedre på som enkeltpersoner, fagfolk, systemnivå eller som samfunn generelt.

    God lytting!

    © 2024 Hverdagspsyken
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • Hvorfor får vi det ikke til og hvordan snu trenden? m/ Heine Steinkopf og Arne Holte
    Jun 24 2024

    Hva er forebygging og hvordan er det nøkkelen til å snu trenden?

    I denne episoden gjør vi en dybdeanalyse på hvorfor de siste 25 årenes store investeringer innen psykisk helse ikke virker å ha fungert. Hvorfor klarer ikke systemet å løfte frem forskningen og menneskene i systemet på en måte som vi vet virker? Du får møte to veldig erfarne fagpersoner i fagleder Heine og professor Arne som deler sine tanker og analyser om tingenes tilstand. Vi tar utgangspunkt i at kun en brøkdel av investeringene innen psykisk helse går til faktiske forebyggende tiltak, mens tjenestene som møter oss oppfattes som “kalde”. Derfor ser vi på hva som skal til for å skape et løft for den psykiske helsen i hele befolkningen.

    Sammen med Jimmy ser de på hvordan vi skal lykkes med forebyggende arbeid, men også hvordan vi kan investere i det vi vet fungerer. Slik at vi kan skape et “varmere” og mer medmenneskelig system, der menneskene bak fagpersonene kommer til sin rett. Alt med et formål om å myndiggjøre oss til å styrke vår emosjonell robusthet, men også vår sårbarhet på en god måte som gjør oss klare for livets utfordringer.

    Heine Steinkopf er fagleder i RVTS Sør (Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging). Han har bakgrunn som psykolog med spesialisering i klinisk barne- og ungdomspsykologi. I sine mange år i psykologien har han erfaring med klinisk psykologisk behandling av barn, voksne og familier, veiledning, undervisning, konsultasjon og prosessarbeid. Heine engasjerer seg ekstra for viktigheten av å spre kunnskap om traumebevissthet og bidra til konstruktiv forståelse av barn og ungdom med komplekse traumer.

    Arne Holte er professor emeritus i helsepsykologi ved UiO (Universitetet i Oslo) og tidligere nestleder i Psykologiforbundet. Han har erfaring som assisterende direktør, fagdirektør og divisjonsdirektør for psykisk helse i Folkehelseinstituttet. Holte har vært professor i klinisk psykologi ved UiT (Tromsø), professor i medisinske atferdsfag ved UiO, leder av Forskningsrådet ved Modum Bad, programsensor ved UiB (Bergen), medredaktør av Tidsskrift for Norsk Psykologforening og mye mer. Han har publisert mer enn 140 vitenskapelige og faglige artikler og flere titalls kronikker og debattartikler om psykisk helse. Nå brenner han ekstra for befolkningsrettede strategier for å fremme psykisk helse og forebygge psykiske lidelser i Norge, lokalt og nasjonalt.

    God lytting!🎧

    Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏

    Du kan hjelpe ved å :
    Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
    Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩‍💻

    Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲

    Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
    Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no

    Más Menos
    1 h y 25 m
  • Psykosyntese - En psykologi med sjel m/ Frederick Nathanael og Lise Thorstensen
    Jun 17 2024

    Hvorfor kalles psykosyntese “psykologi med sjel” og hva er det?

    I denne episoden går vi i dybden på psykosyntese som retning innen psykologien og hvordan dette benyttes i møte med mennesker som metodikk. Du får møte Lise og Frederich som begge jobber med og forstår verden gjennom psykosyntesen. Lise forteller hvordan hun var en “duracellkanin” i næringslivet i 25 år, frem til hun fikk kronisk utmattelsessyndrom. I møte med sykdommen måtte hun gå dypere inn i forståelsen av hvem hun var uten jobb, og der fant hun psykosyntesen. Frederich studerte psykologi, men fant ikke svarene på de mer åndelige og dype opplevelsene han søkte. I psykosyntesen kjente de seg begge bedre igjen i hvordan den ser på livet, vår underbevissthets forskjellige lag og hvordan den forstår våre eksistensielle motsetninger.

    Sammen med Jimmy utforsker de hvordan de bruker denne forståelsen og psykosyntesen som en transpsykologisk metodikk for å guide mennesker til å utforske det ubevisste som er med på å drive oss. De deler hvordan dette bidrar til en rikere forståelse av oss selv, og hvordan dette kan skape nye forståelser som blir forløsende for utfordringene som menneskene de jobber med står i.

    Frederich Nathanael er en aktivistisk, selvlært kunstner og psykoterapeut i psykosyntese med en 4-årig utdanning som psykoterapeut ved Norsk institutt for Psykosyntese, og han benytter bl.a. meditasjon, mindfulness og kreative teknikker som verktøy. Han har en bakgrunn som helsepsykolog fra Universitetet i Oslo og har jobbet med fagutvikling, behandling og undervisning innen psykisk helsevern. Frederich er også engasjert i styret i Norsk Forening for Psykosynteseterapeuter og Norsk Forbund for Psykoterapeuter.

    Lise Thorstensen har vært student, assistentlærer, coterapeut, assistent for klinisk veiledere og mer innen psykosynteseverdenen de siste 20 årene og brenner for å guide mennesker til en dypere forståelse av seg selv i møte med livet. Hun har en bakgrunn fra næringslivet med salg og markedsføringsledelse i over 25 år før hun ble forelsket, som hun selv sier, i psykosyntese. Hun har 4 år med psykologi, filosofi og pedagogikk, studier fra UiO og psykosynteseutdanning ved Norsk Institutt for Psykosyntese.

    God lytting!

    Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏

    Du kan hjelpe ved å :
    Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
    Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩‍💻

    Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲

    Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
    Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no

    Más Menos
    1 h y 33 m
  • Abort og psyken m/ Kristian Ophaug og June Holm
    Jun 10 2024

    Hvordan er det egentlig å stå i abort i Norge i dag? Er vi så liberale som vi liker å tro og hvordan påvirker polariseringen de som står i det?

    I denne episoden skal vi dykke ned i abort og hvordan dette oppleves, spesielt for kvinnen, men også partnerne som står i det. Du får møte June Holm, som sammen med Vilde Bratland Hansen, har snakket med over 200 kvinner som har stått i abort de siste årene. June deler både egne erfaringer og et bredt spekter fra kvinnene de har snakket med. Kristian Ophaug deler hvordan han guider kvinner og par som må gjennom abort med sitt arbeid som klinisk sosionom ved Rikshospitalet.

    Sammen med Jimmy ser de på hvordan den polariserte debatten rundt abort preger de som står midt i det, og hvordan dette harde landskapet skaper en ekstra byrde. Ikke minst ser de på hva vi som står rundt kan bidra med for å lette byrden, belastningen og prosessen, uansett hva som er årsaken til aborten. I denne episoden kommer man litt mer i dybden på et tema som de fleste av oss opplever i polariserte toner rundt oss.

    Kristian Ophaug jobber som klinisk sosionom ved Kvinneklinikken på Rikshospitalet. Siden 2019 har han støttet par som er ufrivillig barnløse i deres fertilitetsreise, eller par som ønsker å avslutte en graviditet. Kristian er opptatt av å belyse den emosjonelle belastningen ved å være ufrivillig barnløs eller ved ønsket om å avslutte en graviditet. Han brenner for å løfte frem en familieterapeutisk forståelse, der et trygt rom og en trygg relasjon er viktig for å sammen finne frem til nye måter å stå i situasjonen på, noe som er spesielt viktig innen abort, ifølge Kristian.

    June Holm er grunnlegger av Vi tror deg-stiftelsen, som står sammen mot voldtekt, vold og seksuelle overgrep. Hun har gjennomført flere helseprosjekter og er programleder og innholdsskaper for podkasten Vi tror deg. June har en bachelorutdanning som tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og har alle emner fra master i journalistikk ved Oslo Met. I 2023 utga hun boken Avbrutt – fortellinger om abort sammen med Vilde Bratland Hansen. Hun fikk samme år tildelt “Jenteprisen” av Plan Norge for sitt arbeid, og har tidligere blitt tildelt utmerkelser som “Skamløsprisen” av Sex og Samfunn og “Årets gullpenn” på Vixen Awards.

    God lytting!

    Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏

    Du kan hjelpe ved å :
    Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
    Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩‍💻

    Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲

    Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
    Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no

    Más Menos
    1 h y 11 m

Lo que los oyentes dicen sobre Hverdagspsyken

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.