Episodios

  • Nico Delleman bewegingswetenschapper, innovator en oprichter van Delta Sport Innovation
    Aug 16 2024

    Stuur ons een berichtje

    Nico Delleman is opgeleid als bewegingswetenschapper en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn promotie richtte hij zich op toegepast onderzoek en innovatie bij TNO, waar hij een belangrijke bijdrage leverde aan diverse projecten op het gebied van sport en lichamelijke activiteit. Van 2006 tot 2015 leidde hij het nationale sportinnovatieprogramma bij InnoSportNL, waar hij innovatieve oplossingen voor de sportsector ontwikkelde en implementeerde.

    Tegenwoordig is Nico oprichter van Delta Sport Innovation, waar hij zijn diepgaande kennis en ervaring inzet om producten en diensten te ontwikkelen voor de sport- en bewegingssector. Hij ondersteunt startups, bedrijven, sportorganisaties, overheden en kennisinstellingen bij het realiseren van innovatie en educatie op het gebied van sport en fysieke activiteit. Met een uitgebreid netwerk en een brede expertise begeleidt hij partijen in het vermarkten van innovatieve sportproducten en -diensten, en draagt hij bij aan de verbetering van sportprestaties en de gezondheid van individuen. Zijn focus ligt op het versterken van de verbinding tussen wetenschap, technologie en praktijk binnen de sportwereld.

    Nico werkt nauw samen met diverse stakeholders en biedt op maat gemaakte oplossingen om innovatie en groei te stimuleren binnen de sportsector, waarbij hij altijd oog houdt voor duurzame en maatschappelijke impact.

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 44 m
  • Saskia de Jonge : reserve 4x100m vrije slag met gouden Olypische medaille
    Jul 29 2024

    Stuur ons een berichtje

    Bij haar internationale debuut, op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2006 in Helsinki, strandde De Jonge in de series van de 50 en de 100 meter vrije slag, samen met Inge Dekker, Chantal Groot en Marleen Veldhuis veroverde ze de zilveren medaille op de 4x50 meter vrije slag.
    Tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2007 zwom de Nederlandse samen met Ranomi Kromowidjojo, Chantal Groot en Femke Heemskerk in de series van de 4x50 meter vrije slag, in de finale sleepte Kromowidjojo samen met Inge Dekker, Hinkelien Schreuder en Marleen Veldhuis de Europese titel in de wacht. Voor haar aandeel in de series ontving De Jonge eveneens de gouden medaille, samen met Ranomi Kromowidjojo, Jolijn van Valkengoed en Chantal Groot werd ze uitgeschakeld in de series van de 4x50 meter wisselslag.

    Op de Europese kampioenschappen zwemmen 2008 in Eindhoven zwom De Jonge time-trials op de 100 en de 200 meter vrije slag, met haar tijd op de 200 meter vrije slag dwong ze kwalificatie af voor de Olympische Zomerspelen van 2008 op de 4x200 meter vrije slag estafette. In Manchester nam de Nederlandse deel aan de wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen 2008, op dit toernooi strandde ze in de series van de 200 meter vrije slag. Op de 4x100 meter vrije slag zwom ze samen met Femke Heemskerk, Jolijn van Valkengoed en Hinkelien Schreuder in de series, in de finale legden Heemskerk en Schreuder samen met Inge Dekker en Marleen Veldhuis beslag op de wereldtitel. Voor haar aandeel in de series werd De Jonge beloond met een gouden medaille. Samen met Hinkelien Schreuder, Jolijn van Valkengoed en Chantal Groot zwom ze in de series van de 4x100 meter wisselslag, in de finale eindigden Schreuder en Van Valkengoed samen met Inge Dekker en Marleen Veldhuis op de vierde plaats. Tijdens de Spelen strandde De Jonge samen met Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Manon van Rooijen in de series van de 4x200 meter vrije slag. Op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2008 in Rijeka werd de Nederlandse uitgeschakeld in de series van de 200 meter vrije slag. Op de 4x50 meter vrije slag zwom ze samen met Ranomi Kromowidjojo, Clarissa van Rheenen en Chantal Groot in de series, in de finale veroverde Kromowidjojo samen met Hinkelien Schreuder, Inge Dekker en Marleen Veldhuis de Europese titel. Samen met Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis en Hinkelien Schreuder zwom ze in de series van de 4x50 meter wisselslag, in de finale sleepten Kromowidjojo, Nijhuis en Schreuder samen met Marleen Veldhuis de Europese titel in de wacht. Voor haar aandeel in de series van beide estafettes mocht De Jonge twee gouden medailles in ontvangst nemen.

    In Rome nam De Jonge deel aan de wereldkampioenschappen zwemmen 2009, op dit toernooi strandde ze samen met Femke Heemskerk, Inge Dekker en Chantal Groot in de series van de 4x200 meter vrije slag. Tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2009 werd de Nederlandse uitgeschakeld in de series van de 50, 100 en 200 meter vrije slag, op de 4x50 meter vrije slag legde ze samen met Inge Dekker, Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo beslag op de Europese titel. Samen met Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis en Chantal Groot zwom ze in de series van de 4x50 meter wisselslag, in de finale veroverden Kromowidjojo en Nijhuis samen met Hinkelien Schreuder en Inge Dekker de Europese titel. Voor haar aandeel in de series werd De Jonge beloond met een gouden medaille.

    Op de Europese kampioenschappen zwemmen 2010 in Boedapest strandde De Jonge in de series van de 200 meter vrije slag, op de 4x100 meter vrije slag eindigde ze samen met Ilse Kraaijeveld, Elise Bouwens en Femke Heemskerk op de zesde plaats. In Eindhoven nam ze deel aan de Europese kampioe

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 33 m
  • Robin van Aggele is een voormalige Nederlandse zwemmer tegenwoordig coach in Zweden.
    Jul 12 2024

    Stuur ons een berichtje

    Robin van Aggele (Hilversum, 30 juli 1984) is een voormalige Nederlandse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. Op de kortebaan is Van Aggele houder van het Europees record op de 100 meter schoolslag.

    Van Aggele die in 2004 zijn internationale seniorendebuut maakte bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Wenen. In Wenen strandde hij in de halve finales van de 100 meter wisselslag en in de series van de 50 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Samen met Bastiaan Tamminga, Joris Keizer en Mark Veens eindigde hij als zevende op de 4x50 meter wisselslag.

    Tijdens de Europese kampioenschappen 2010 in Boedapest eindigde Van Aggele als vijfde op de 50 meter schoolslag, op de 100 meter schoolslag werd hij uitgeschakeld in de series. Op de Europese kampioenschappen kortebaan 2010 in Eindhoven veroverde de Nederlander de Europese titel op de 50 meter schoolslag, op de 100 meter schoolslag sleepte hij de bronzen medaille in de wacht. Samen met Nick Driebergen, Joeri Verlinden en Stefan de Die eindigde hij als vierde op de 4x50 meter wisselslag, op de 4x50 meter vrije slag eindigde hij samen met Jan Kersten, Bas van Velthoven en Robbert Donk op de vijfde plaats. In Dubai nam Van Aggele deel aan de wereldkampioenschappen kortebaan 2010, op dit toernooi eindigde hij als zesde op de 50 meter schoolslag.
    Tijdens de Europese kampioenschappen kortebaan 2011 in Szczecin eindigde hij als zesde op de 50 meter schoolslag, samen met Bastiaan Lijesen, Joeri Verlinden en Joost Reijns eindigde hij als vierde op de 4x50 meter wisselslag. Inmiddels is Van Aggele gestopt met de wedstrijdsport en hij is trainer bij zwemvereniging WVZ uit Zoetermeer.[1]

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 17 m
  • Charlotte Hesterman leid aan de ziekte (CIDP) - leer omgaan met tegenslagen en blijf positief.
    May 21 2024

    Stuur ons een berichtje

    We zijn terug met een bijzondere nieuwe aflevering van "Small Talk de podcast - even iets anders"! Deze keer hebben we de eer om Charlotte Hesterman te verwelkomen als onze gast. Charlotte lijdt aan CIDP, een aandoening waarbij het isolerende omhulsel van de zenuwen in armen en benen beschadigd raakt. Hierdoor kunnen de zenuwen de signalen van de hersenen naar de spieren en vanuit de huid naar de hersenen niet meer goed doorgeven, wat leidt tot verlammingsverschijnselen en spierkrachtverlies in armen en/of benen.

    Ondanks deze uitdagende ziekte blijft Charlotte een inspiratie voor velen. Met een positieve instelling en een ongekende veerkracht blijft ze haar leven continu aanpassen en nieuwe uitdagingen aangaan. Van duiken naar het maken van podcasts en nu het najagen van een nieuwe carrière als Voice-Over en stemacteur, Charlotte blijft zichzelf opnieuw uitvinden en bewijst dat je altijd vooruit kunt blijven gaan, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.

    Mis deze inspirerende aflevering niet, waar we diep ingaan op Charlotte's reis, haar uitdagingen en haar overwinning op de beperkingen van haar ziekte. Laat je inspireren door haar verhaal en ontdek hoe ze erin slaagt om positief te blijven en haar dromen na te jagen.

    🎧 Luister nu naar "Small Talk de podcast - even iets anders" met Charlotte Hesterman en laat je inspireren!

    #SmallTalkDePodcast #NieuweAflevering #CIDP #Inspiratie #CharlotteHesterman #Positiviteit #VoiceOver #Stemacteur

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 9 m
  • Een Muzikale Reis met zanger Han van Eijk
    May 17 2024

    Stuur ons een berichtje

    Han van Eijk is een veelzijdige Nederlandse muzikant, zanger en zangcoach, met een indrukwekkende en diverse carrière in de muziekindustrie. Geboren op 10 januari 1967, heeft van Eijk zich bewezen door zijn werk als achtergrondzanger, componist, en zijn bijdragen aan televisieprogramma's en jingles.

    Een van zijn meest memorabele prestaties was zijn deelname als achtergrondzanger bij het nummer "Vrede" van Ruth Jacott tijdens het Eurovisie Songfestival in 1993. Dit optreden bracht hem nationale bekendheid en vestigde zijn reputatie als een getalenteerde zanger. Van Eijk heeft zijn vocale talenten niet alleen voor Nederland ingezet, maar ook voor andere landen, waaronder Malta, waarbij hij hen ondersteunde met backing vocals tijdens het Songfestival.

    Daarnaast is van Eijk de stem achter de iconische leader van het populaire televisieprogramma "Big Brother" met het nummer "Leef". Dit nummer werd een herkenbare tune voor het programma en versterkte zijn naamsbekendheid in Nederland.

    Hij heeft ook het themalied voor de film "De Kameleon" gezongen, getiteld "Voor altijd samen", samen met Syb van der Ploeg. Dit duet liet zijn veelzijdigheid en vermogen om samen te werken met andere artiesten zien en werd goed ontvangen door het publiek.

    Verder is zijn stem te horen in tal van jingles voor bekende Nederlandse omroepen zoals Veronica en de TROS, wat zijn belangrijke rol in de Nederlandse media-industrie benadrukt.

    Naast zijn muzikale prestaties werkt Han van Eijk ook als zangcoach in Hilversum. In deze rol helpt hij zowel beginnende als gevorderde zangers hun vocale vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te bereiken. Zijn uitgebreide ervaring en kennis maken hem een gewaardeerde coach die zijn studenten inspireert en begeleidt op hun muzikale reis.

    Met zijn diverse carrière en bijdragen aan de Nederlandse muziek- en televisiewereld blijft Han van Eijk een invloedrijke figuur. Zijn werk als zangcoach in Hilversum onderstreept zijn toewijding aan het vak en zijn passie voor het delen van zijn kennis en ervaring met anderen. Zijn inzet voor zowel nationale als internationale projecten maakt hem een gewaardeerde professional in de muziekwereld.

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 35 m
  • Marianne Heemskerk met 79 jaar nog steeds de passie voor training geven.
    May 7 2024

    Stuur ons een berichtje

    Marianne Yvonne Heemskerk (Rotterdam, 28 augustus 1944) is een voormalig Nederlands vlinderslagzwemster. Zij zwom voor zwemclub Het Gooi en HZC de Robben.

    Heemskerk won in 1960 bij de Olympische Zomerspelen in Rome de zilveren medaille op de 100 meter vlinderslag in 1:10:4.

    Zij brak op 12 juni 1960 het wereldrecord 200 meter vlinderslag in Leipzig (Duitsland). Na haar carrière als zwemster die ze beëindigde in het begin van 1965 is ze vanaf april datzelfde jaar tot en met 2015 actief geweest als trainster.In 1983 werd ze pakketbezorgster bij Selektvracht. In 2021, op 79-jarige leeftijd, deed zij dat nog steeds, maar dan voor Post.nl.

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 16 m
  • Arjan en Guio van festivals via de corona naar talentvolle groene ondernemers
    Sep 4 2023

    Stuur ons een berichtje

    Arjan van Reenen en Guido Peters "De meeste websites zijn slecht voor de planeet"

    Het internet is net zo vervuilend als de luchtvaartindustrie. Naar verwachting is het internet rond 2040 verantwoordelijk voor 14% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. Dat is 7 keer zoveel als de luchtvaartindustrie. Websiteschaamte wordt de nieuwe vliegschaamte.

    En we staan pas aan het begin. Het internet groeit hard door. De teller staat momenteel op bijna 2 miljard websites.

    De gemiddelde website stoot 1.76 gram CO2 uit per paginaweergave. Met 10.000 bezoekers per maand komt dat neer op 211.2KG per jaar. Dat is net zoveel energie die nodig is om een elektrische auto 3000KM te laten rijden. Een behoorlijk verbruik voor een relatief kleine website.

    Aan de groei van het internet doen we niets. Vandaag bepalen of de toekomst van het internet vuil of schoon wordt, dat ligt wel binnen onze macht. Daar zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor.

    We kunnen ervoor blijven kiezen om websites te hosten op vervuilende datacenters, het gebruiken van niet duurzame templates, page builders en plugins die code onlogisch lang maakt. En onbewust zijn over het overmatig gebruiken van video’s, grote afbeeldingen en het bouwen van zware webpagina’s.

    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 32 m
  • Erwin van der Zande de bedenker en hoofdredacteur van Bright te gast in Small Talk de podcast
    Aug 29 2023

    Stuur ons een berichtje

    Erwin van der Zande (1971) is an all-round contentmeister. He really digs technology, popular culture, design, and, well, basically everything in between. He is the creator and editor-in-chief of Bright.

    Bright is the largest tech channel in the Netherlands, reaching over a million Dutch tech lovers. Its daily news feed, newsletters, weekly podcast and social channels keep you updated on trending topics in tech. For the best reviews and explainers, make sure to subscribe to its YouTube channel. For unboxing videos follow Bright on TikTok. Once a year the team went all out on Bright Day, the largest consumer techfest in the Netherlands, inspiring over 20,000 visitors. With the covid pandemic largely behind us, who knows what the future holds.


    Support the Show.

    Más Menos
    1 h y 47 m