• Θεοπίστη Nut Butters
    Oct 15 2022

    Το 2015 το πρώτο βαζάκι των Θεοπίστη Nut Butters δημιουργείται όταν ο αθλητής αποστάσεων, Στέφανος Φάττας, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και εκμεταλλευόμενος τις εγκαταστάσεις όπου η μητέρα του Θεοπίστη παρασκευάζει γλυκά, φτιάχνει για τον εαυτό του φυστικοβούτυρο. Το μοιράζεται με φίλους αθλητές. Κάποιος από αυτούς τον παροτρύνει να το προωθήσει στην αγορά. Έτσι κι έγινε. Εφτά χρόνια μετά, περιγράφει στον Μιχάλη Καλοπέσα πως εξελίχθηκαν τα πράγματα έκτοτε. 



    Show more Show less
    31 mins
  • Παναγιώτης Παπαφιλίππου
    Oct 15 2022

    Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου είναι ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Κύπρου. 

    Ενσαρκώνει το σύγχρονο Κυπριακό επιχειρείν, έχει ταυτιστεί με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία και την φιλοπατρία και αποτελεί πρότυπο αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία για τη νέα γενιά.

    Ο Μιχάλης Καλοπέσας κάνει μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον υπέροχο αυτό άνθρωπο και διορατικό επιχειρηματία. 



    Show more Show less
    57 mins
  • Family Nest
    Oct 15 2022

    Μια ψαροταβέρνα στο Στρόβολο, σε μια πόλη χωρίς θάλασσα που όμως προσελκύει πελάτες από όλες τις παραθαλάσσιες πόλεις. Ποιο είναι το μυστικό τους, πως φτιάχνουν την ψαρόσουπα και ποιος είναι ο πιο γκρινιάρης πελάτης κάθε εστιατορίου; Ο Μιχάλης Καλοπέσας σε ένα podcast που ακούγεται νερό. 



    Show more Show less
    47 mins
  • Μάριος Χατζηιωσήφ
    Sep 14 2022

    O Μάριος Χατζηϊωσήφ, είναι απόφοιτος του Culinary Institute of America και διαθέτει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτής στο χώρο των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών. 

    Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου για 7 χρόνια, του οποίου πλέον είναι Επίτιμος Πρόεδρος. 

    Είναι μέλος σε πολλούς συνδέσμους αρχιμαγείρων στο εξωτερικό και εγκεκριμένος κριτής του Παγκόσμιου Συνδέσμου Αρχιμαγείρων, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείων και εστιατορίων για πολλά χρόνια. 

    Έχει μια λαμπρή καριέρα και ακόμη περισσότερες εμπειρίες να μοιραστεί μαζί μας . 



    Show more Show less
    1 hr and 21 mins
  • Χρήστος Παντελή
    Jul 12 2022
    Κατάφερε με την ίδια επιτυχία και αφοσίωση να φτιάχνει ντελικάτα γλυκά
    εμπνευσμένα από τη γαλλική ζαχαροπλαστική παράδοση και πολύ κυπριακά
    παστίτσια του γάμου.

    Κατάφερε χωρίς κάποια ακαδημαϊκή εκπαίδευση να δημιουργήσει, να
    εξελιχθεί και να πετύχει.

    Είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ανθρώπου που ήθελε να μάθει, ήθελε να
    τα καταφέρει και δεν σταμάτησε να το κάνει ακόμη και τώρα που η επιτυχία
    του είναι αδιαμφισβήτητη.

    Ο Χρήστος Παντελή έχει μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να πει
    και το Galactica είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι αυτής.

    Show more Show less
    1 hr and 8 mins
  • Carlsberg / Κύρος Δημητριάδης
    Jul 12 2022

    Η ιστορία της μπύρας Carlsberg στην Κύπρο ξεκινάει πριν από μισό αιώνα, όταν οι Δανοί μοιράζονται τη συνταγή της με την χώρα μας, χάρη στη διορατικότητα, οξυδέρκεια και την εξαιρετική αποφασιστικότητα του χαρισματικού επιχειρηματία Φώτου Ια. Φωτιάδη. 

    Μέσα από ένα σκληρό και πολυετή αγώνα διαπραγματεύσεων ο κ. Φωτιάδης κατόρθωσε να πείσει έναν κορυφαίο διεθνή κολοσσό να του παραχωρήσει την πρώτη άδεια παραγωγής μπύρας Carlsberg εκτός Δανίας. 

    Η μπύρα Carlsberg, λοιπόν, παράγεται και εμφιαλώνεται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στο ζυθοποιείο του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης από το 1969 μέχρι σήμερα, με το ίδιο μεράκι και πάθος.

    Η Carlsberg Κύπρου έχει βραβευτεί 3 φορές ως η καλύτερη μπύρα Carlsberg στον κόσμο, ξεχωρίζοντας από όλα τα ζυθοποιία Carlsberg παγκοσμίως!

    Ο Μιχάλης Καλοπέσας μιλά με τον Κύρο Δημητριάδη, Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας στην εταιρεία και αναλύουν την ποιοτική υπεροχή της Carlsberg, τις μπύρες χωρίς αλκοόλ, τι κάνει στη δουλειά καθημερινά από το πρωί και αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους λάτρεις και μη τη μπύρας. 





    Show more Show less
    1 hr and 3 mins
  • Χρύσω Λέφου
    May 6 2022

    Αν η κυπριακή κουζίνα έχει επιτετραμμένη δημοσιογράφο, αυτή θα ήταν η Χρύσω Λέφου. 

    Η αγάπη της για την παράδοσή μας, την οδήγησε στην δημοσιογραφική καταγραφή αλλά και στην ανάδειξη των ανθρώπων που τιμούν την κυπριακή γαστρονομία. 

    Από αρχισυντάκτρια περιοδικών μαγειρικής, βρέθηκε στην τηλεόραση και τώρα στο studio μας. Στο ενδιάμεσο σπουδάζει γαλακτοκομία / τυροκομία και εκδίδει το δικό της διαδικτυακό περιοδικό με συνταγές συνδεδεμένες με τις αναμνήσεις της. 

    Η Χρύσω Λέφου είναι η μαμά, η γιαγιά, και η χρυσοχέρα κόρη μας!



    Show more Show less
    50 mins
  • Περικλής Ρουσουνίδης
    May 5 2022

    Ο Μιχάλης Καλοπέσας, υποδέχεται τον Περικλή Ρουσουνίδη και σε ένα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς podcast “Η Κύπρος στο πιάτο” συζητάνε για την “καλή” κυπριακή κουζίνα και τα ”καλά” κυπριακά εστιατόρια. 

    Μας κάνουν μια πολύ απολαυστική αναδρομή στην Κύπρο των 90s τότε που η Στασικράτους ήταν Ο δρόμος και το Pralina ΤΟ μαγαζί για να πας, να φας και να σε δούν! 

    Τότε που μαθαίναμε τη διεθνή κουζίνα, τότε που λεφτά υπήρχαν και μπορούσαμε 10 άτομα να στριμωχτούμε σε ένα τραπέζι. 

    Ένα ενδιαφέρον, απολαυστικό και πολύ κατατοπιστικό podcast για το πως άρχισαν όλα. Πριν η τηλεόραση κάνει έναν chef διάσημο, ο Περικλής Ρουσουνίδης υπήρξε ο πρώτος και ενδεχομένως ο μοναδικός celebrity chef της Κύπρου! 



    Show more Show less
    1 hr and 10 mins