Η Κύπρος στο πιάτο  By  cover art

Η Κύπρος στο πιάτο

By: Μιχάλης Καλοπέσας
  • Summary

  • “Η Κύπρος στο πιάτο” είναι μια σειρά podcast η οποία σκοπό έχει να μας δώσει μια γεύση από την πλούσια γαστρονομία της Κύπρου. Ο Μιχάλης Καλοπέσας, συναντά ανθρώπους που έχουν συνδράμει με το ταλέντο, την εργατικότητα και την αγάπη τους για τις κυπριακές γεύσεις στη δημιουργία και ανάπτυξη του γαστριμαργικού χάρτη της χώρας. Ταλαντούχοι chefs, διορατικοί επιχειρηματίες, επίμονοι εστιάτορες, αυτοδίδακτοι μάγειρες, γνώστες της παράδοσης και λάτρεις της κυπριακής κουζίνας, λένε τις ιστορίες τους, μοιράζονται τις γνώσεις τους και θυμούνται ιστορίες από την πορεία τους. Κάποιοι με νοσταλγία για το παρελθόν κι άλλοι με αισιοδοξία για όσα πρόκειται να συμβούν, αρκετοί με εποικοδομητική κριτική και άλλοι με άκρατη αισιοδοξία, όλοι όμως με ειλικρινή αγάπη για όσα η κυπριακή γαστρονομία έχει, είναι και μπορεί. Ακούστε τον Περικλή Ρουσουνίδη, τον Πέτρο Ανδριανού, την Χρύσω Λέφου, τον Παναγιώτη Μέντζη (ιδιοκτήτη ταβέρνας Ζαννέτος), … και απολαύστε έντονες, διασκεδαστικές, διαφωτιστικές συζητήσεις.
    © 2024 Η Κύπρος στο πιάτο
    Show more Show less
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodes
  • Θεοπίστη Nut Butters
    Oct 15 2022

    Το 2015 το πρώτο βαζάκι των Θεοπίστη Nut Butters δημιουργείται όταν ο αθλητής αποστάσεων, Στέφανος Φάττας, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και εκμεταλλευόμενος τις εγκαταστάσεις όπου η μητέρα του Θεοπίστη παρασκευάζει γλυκά, φτιάχνει για τον εαυτό του φυστικοβούτυρο. Το μοιράζεται με φίλους αθλητές. Κάποιος από αυτούς τον παροτρύνει να το προωθήσει στην αγορά. Έτσι κι έγινε. Εφτά χρόνια μετά, περιγράφει στον Μιχάλη Καλοπέσα πως εξελίχθηκαν τα πράγματα έκτοτε. 



    Show more Show less
    31 mins
  • Παναγιώτης Παπαφιλίππου
    Oct 15 2022

    Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου είναι ένας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Κύπρου. 

    Ενσαρκώνει το σύγχρονο Κυπριακό επιχειρείν, έχει ταυτιστεί με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία και την φιλοπατρία και αποτελεί πρότυπο αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία για τη νέα γενιά.

    Ο Μιχάλης Καλοπέσας κάνει μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον υπέροχο αυτό άνθρωπο και διορατικό επιχειρηματία. 



    Show more Show less
    57 mins
  • Family Nest
    Oct 15 2022

    Μια ψαροταβέρνα στο Στρόβολο, σε μια πόλη χωρίς θάλασσα που όμως προσελκύει πελάτες από όλες τις παραθαλάσσιες πόλεις. Ποιο είναι το μυστικό τους, πως φτιάχνουν την ψαρόσουπα και ποιος είναι ο πιο γκρινιάρης πελάτης κάθε εστιατορίου; Ο Μιχάλης Καλοπέσας σε ένα podcast που ακούγεται νερό. 



    Show more Show less
    47 mins

What listeners say about Η Κύπρος στο πιάτο

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.