Episodios

  • Μαριάννα Γαλίδη
    Jul 9 2022

    Τι ερωτήσεις θα έκανε στον Μότσαρτ, αν είχε την ευκαιρία να έπαιρνε συνέντευξη από τον μουσικό-φαινόμενο. Με ποιον ή ποιους θα μπορούσε να συνυπάρξει στο στούντιο, μιας και σε όλη αυτή την πορεία των τριάντα χρόνων ήταν πάντοτε μόνη της πίσω από το μικρόφωνο. Πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος της ζητούσε να παίξει playlist. Ποια περίοδο της ελεύθερης ραδιοφωνίας θυμάται με περισσότερη νοσταλγία. Για ποιο λόγο πιστεύει πως έχει χαθεί η μαγεία του μέσου τα τελευταία χρόνια.

    Η Μαριάννα Γαλίδη, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες, ζεστές και γλυκιές φωνές στο κυπριακό ραδιόφωνο, η οποία έχει κάνει πέρασμα από Ράδιο Πρώτο, Αντένα, Κανάλι 6, Τρίτο του ΡΙΚ, αλλά και ΡΙΚ CLASSIC, ομορφαίνοντας πάντοτε τη μέρα μας με τις μουσικές επιλογές της -ούσα μάλιστα μουσικολόγος-, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα podcast που αγαπά τη μουσική.

    Περισσότερα στο www.blacklemon.tv 
    Βρείτε και κατεβάστε το ολοκαίνουργιο μας application εδώ https://linktr.ee/blacklemontv

    Más Menos
    38 m
  • Γιώργος Χατζηπιερής
    May 15 2022

    Πέραν από την ίδια τη μουσική δημιουργία, η συζήτησή μας με τον Γιώργο Χατζηπιερή επεκτάθηκε και σε πτυχές της προσωπικότητάς του οι οποίες ενδεχομένως αποτέλεσαν τη γενεσιουργό αιτία για την τρυφερότητα και την παιδικότητα που είναι διάχυτη μέσα στους τέσσερεις δίσκους του «Τεμπέλη Δράκου», εκ των οποίων ο τέταρτος κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα.

    16 χρόνια μετά τον πρώτο δίσκο, ο πιο τεμπέλης δράκος των παραμυθιών συνεχίζει ακόμα να περιπλανιέται σε παιδικά δωμάτια, σε συναυλιακές αίθουσες, σε σχολεία, σε θέατρα, σε αυτοκίνητα και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν παιδιά χαρούμενα ή παιδιά που αξίζουν να είναι χαρούμενα. Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία, το Podcast «Με Φωνή, Με Ακρόαση» φιλοξενεί τον άνθρωπο πίσω από το πιο πετυχημένο πρότζεκτ με τραγούδια για παιδιά.

    Αποδεδειγμένα, ο δικηγόρος στο επάγγελμα, Γιώργος Χατζηπιερής είναι ο πιο επιτυχημένης youtuber στην Κύπρο, αν σκεφτούμε ότι οι μουσικές ιστορίες που έχει γράψει και έχει ανεβάσει στο κανάλι του «Τεμπέλη Δράκου» έχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 180 εκατομμύρια views

    Περισσότερα στο www.blacklemon.tv 
    Βρείτε και κατεβάστε το ολοκαίνουργιο μας application εδώ https://linktr.ee/blacklemontv

    Más Menos
    36 m
  • Πάμπος Χαραλάμπους
    Apr 28 2022

    Είναι ένα από τα άτομα πίσω από τις πιο δυνατές συναυλίες που είδαμε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, αφού η κιβωτός του (εδώ να σημειώσουμε ότι η εταιρεία του ονομάζεται Ark Productions) φιλοξένησε κατά καιρούς όλους τους σπουδαίους της σκηνής που ονομάζουμε έντεχνη - ροκ.

    Θανάσης, Αγγελάκας, Παυλίδης, Πανούσης, Κατσιμιχαίοι, Πορτοκάλογλου, Μαχαιρίτσας, Στόκας, Πλιάτσικας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιωκαρίνης, Μηλιώκας, Ζιώγαλας, Σαββόπουλος, Χατζής, Χαρούλης, Μάλαμας, Βασίλης, Θηβαίος, Ματούλα, Βιτάλη, Κανά, Μποφίλιου, Ζουγανέλη, είναι μόνο μερικοί από αυτούς, είτε σε καλοκαιρινά live events είτε στο DownTown που ο ίδιος είναι εκ των ιδιοκτητών. Από εκεί πέρασαν επίσης οι σπουδαίοι Villagers of Ioannina, οι Πορτογάλοι της heavy metal Sepultura, αλλά και το διάσημο black metal συγκρότημα από την Νορβηγία με το όνομα Mayhem.

    Εδώ και 10 χρόνια ο Πάμπος Χαραλάμπους ασχολείται με τη διοργάνωση συναυλιών, προσφέροντάς μας απίστευτα όμορφες εμπειρίες!

    Περισσότερα στο www.blacklemon.tv

    Más Menos
    13 m
  • Αυγή Σταύρου
    Apr 1 2022

    Στα 27 της έχει καταφέρει να γίνει γνωστή με το μικρό της όνομα. Καθόλου τυχαίο, αν σκεφτούμε ότι Αυγή Σταύρου ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, να γράφει τους δικούς της στίχους και να συνθέτει τη δική της μουσική από τα 10 της.

    Το 2017 πήρε το πτυχίο της από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση τη Jazz. 

    Οι συναισθηματικά φορτισμένοι στίχοι της και η μοναδική φωνητική της υφή και χροιά, της έχουν βοηθήσει να αναγνωριστεί ανάμεσα στους καλλιτεχνικούς κύκλους του νησιού, εξ ου και έχουν ανοίξει οι πόρτες γι’ αυτή τόσο σε διάφορα μαγαζιά όσο και στα σημαντικά φεστιβάλ του νησιού, όπως ο Φέγγαρος (το 2016 και το 2018), το Cyprus Pride Concert του 2017, αλλά και το MoonWalk.

    Επιπλέον, από το 2015 η Αυγή είναι μέλος του Val’s Creative Team, στο υπέροχο Val’s Place, στη Γιαλιά.

    Περισσότερα στο www.blacklemon.tv

    Más Menos
    46 m
  • Αντώνης Λοϊζίδης
    Feb 27 2022

    Θυμάται το περιστατικό που είχε καλέσει τον Αντώνη Βαρδή να έρθει στο μαγαζί που έπαιζαν τότε στη Λευκωσία και όταν έφτασε εκεί το άτομο στην είσοδο τον είχε βάλει να πληρώσει εισιτήριο. Παραδέχεται πως μετανιώνει για το ότι όταν είχαν πάει Eurovision δεν χειρίστηκαν οι ίδιοι οι Minus One τη σκηνική τους παρουσία και γενικά την εμφάνισή τους, αλλά κάποιος άλλος για αυτούς.

    Ο πολυτάλαντος Αντώνης Λοϊζίδης, με τις σχεδόν δέκα ιδιότητες (ανάμεσα στις οποίες και αυτή του μουσικού), μιλά στο podcast «Με Φωνή Με Ακρόαση» για όλα όσα κάνει και όλα όσα έχει κάνει, και μας βοηθά να καταλάβουμε πώς καταφέρνει να παραμένει πάντα νέος!

    Περισσότερα στο www.blacklemon.tv

    Más Menos
    56 m
  • Julio
    Feb 11 2022

    Αν έχεις ακούσει ραπ στην κυπριακή διάλεκτο, το πιο πιθανό είναι πως έχεις ακούσει Julio! Λεμεσιανός, με στίχο ευθύ και καυστικό, συνήθως κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου ή που προκύπτει μέσα που προσωπικά βιώματα και εμπειρίες και μουσική που συνυπάρχει και ισορροπεί πάνω σε δύο αντίθετα χαρακτηριστικά -την επιθετικότητα και την ευαισθησία.

    Με 5 albums, πληθώρα από singles και εμφανίσεις σε αμέτρητα lives, φεστιβάλ και αυτό-οργανωμένα events, μπορούμε άνετα να πούμε πως ο Julio εκπροσωπεί το κοινωνικοπολιτικό ραπ με κυπριακό στίχο. Είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας «Barco Pirata Collective», μιας συλλογικότητας καλλιτεχνών, αλλά και του πρώτου ροκ/ραπ συγκροτήματος του νησιού που ονομάζεται «Ανεμούριο».



    Más Menos
    37 m
  • Αναστασία Δημητριάδου – Nama Dama
    Jan 26 2022

    Αγαπά τον χειμώνα αφού, όπως λέει, τα σύννεφα τής λένε ιστορίες. Και παρόλο που ο περασμένος χειμώνας ήταν γι’ αυτήν ένας από τους πιο δύσκολους της ζωής της, αφού βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της επικαιρότητας για όλους τους λάθος λόγους, εντούτοις βρήκε τη δύναμη και μετέτρεψε τη μαυρίλα σε φως μέσα από την τέχνη της.

    Η Αναστασία Δημητριάδου, γνωστή με το όνομα Nama Dama, αφού έτσι ονομάζεται το solo musical performance της, έρχεται σήμερα στο podcast «Με Φωνή, Με Ακρόαση», για να μας πει μεταξύ άλλων ποιες lead singers την ενέπνευσαν αλλά και από πoιο σύνδρομο χαρακτηρίζονται οι καλλιτέχνες στο νησί.

    Περισσότερα επεισόδια και podcasts στην https://blacklemon.tv/en/

    Más Menos
    44 m
  • Λούης Πατσαλίδης
    Jan 14 2022

    Stand-up comedian, παρουσιαστής ενός από τα πιο δημοφιλή εβδομαδιαία night shows της κυπριακής τηλεόρασης και σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα άτομα στο νησί. Αν και ασχολείται με το «άθλημα» του stand-up comedy από το 2006, εντούτοις το μεγάλο άνοιγμα για τον Λούη Πατσαλίδη έγινε το 2011, όταν ξεκίνησε -σε σταθερή βάση πλέον- το δικό του show στη μουσική σκηνή Εναλλάξ, αλλά και μετά που παραιτήθηκε από την Τράπεζα (το 2013) και βγήκε στο γυαλί, πρώτα στο ΣΙΓΜΑ και μετά στον Άλφα Κύπρου. Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή.

    Σε αυτό το πρώτο podcast της σειράς «Με Φωνή, Με Ακρόαση», ένα αμιγώς μουσικό podcast, ανακαλύπτουμε ποια είναι η σχέση του με τη μουσική.

    Περισσότερα επεισόδια και podcasts στην https://blacklemon.tv/en/



    Más Menos
    37 m