Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας  Por  arte de portada

Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας

De: Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας
  • Resumen

  • Το επίσημο podcast του συλλόγου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” κάθε μήνα σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με ιστορίες φωτός και αισιοδοξίας από την πόλη. Αφηγήσεις και συνεντεύξεις με πρόσωπα που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία και να διηγηθούν τη σχέση τους με το Μεσολόγγι.



    © 2024 Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας
    Más Menos
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodios
  • Η Κλείσοβα στο Πανηγύρι του Αη Συμιού: Το Θείο της Ιστορικής Μνήμης
    Jun 18 2024

    Στο 8ο επεισόδιο του podcast “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας" ο Νίκος Λύρος υποδέχεται τον πρόεδρο της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, Ιωάννη Μακρή , τον πανηγυριστή του Αη Συμιού Γιώργο Αλεξανδράτο και το ιστορικό μέλος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» Ελένη Χριστογιάννη. Οι τρεις καλεσμένοι υφαίνουν την ιστορική σημασία του μικρού νησιού της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, της Κλείσοβας και τη θέση που κατέχει στο Πανηγύρι του Άη Συμιού. Η ιστορία της μάχης της Κλείσοβας και η μέγιστη συμβολή της στον μεσολογγίτικο αγωνα περνά μέσα από τα δημοτικά άσματα των πανηγυριστών του Αη Συμιού και φτάνει στο σήμερα, με την διατήρηση εθιμοτυπικών εκδηλώσεων στις οποίες ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” στέκει περήφανα παραστάτης.

    Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χριστογιάννης, Μαρία Τσιμέκα, Νίκος Λύρος
    Μίξη ήχου: Κωνσταντίνος Χριστογιάννης
    Μουσική σήματος: Dim Day

    Más Menos
    52 m
  • Μέριμνα για την τρίτη ηλικία: Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, η διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου
    May 25 2024

    Στο 7ο επεισόδιο του podcast "Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας" η Μαρία Νικολοπούλου υποδέχεται την διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου Θεοδώρα Κουτσαγγέλη.
    Κινητήριος δύναμη του γηροκομείου, η ίδια πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του ιδρύματος ως επισκέπτρια στην ηλικία των 3 ετών, για να αναλάβει τελικά το 2002 τη διεύθυνση του. Σε μια τρυφερή αφήγηση αναφέρονται οι προκλήσεις και η ευθύνη που αντιμετωπίζει η ομάδα των εργαζόμενων για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα αναλύεται το μελλοντικό όραμα της διεύθυνσης για συστηματική και οργανωμένη επαφή των τροφίμων με τη νεολαία της πόλης καθώς και η δημιουργία μιας ανοικτής δομής διημέρευσης στο κέντρο του Μεσολογγίου για ηλικιωμένους με άνοια.

    Επιμέλεια: Μαρία Νικολοπούλου
    Ηχοληψία και μίξη ήχου: Κωνσταντίνος Χριστογιάννης
    Μουσική σήματος: Dim Day

    Más Menos
    22 m
  • Η Βίκυ Φλέσσα συνομιλεί με τον Ιωάννη Χουντή ντε Φάμπρι: Η παρακαταθήκη του Λόρδου Βύρωνα
    Apr 20 2024

    Το έκτο επεισόδιο του podcast "Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας" είναι αφιερωμένο στον μεγάλο φιλέλληνα και ρομαντικό ποιητή Λόρδο Βύρωνα, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από το θάνατο του.

    Η Βίκυ Φλέσσα δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος συνομιλεί ζωντανά παρουσία κοινού με τον Ιωάννη Χουντη ντε Φάμπρι, σύμβουλο της Βουλής των Λόρδων, ιστορικό και συγγραφέα.

    Η ηχογράφηση έγινε στις 17 Απριλίου του 2024, στην Δημοτική Πινακοθήκη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

    Ηχοληψία Δημήτρης Τσιγαρίδας
    Επιμέλεια και μίξη ήχου: Κωνσταντίνος Χριστογιάννης
    Μουσική σήματος: Dim Day


    Más Menos
    52 m

Lo que los oyentes dicen sobre Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας

Calificaciones medias de los clientes

Reseñas - Selecciona las pestañas a continuación para cambiar el origen de las reseñas.