Мрежов Маркетинг Мениджър  By  cover art

Мрежов Маркетинг Мениджър

By: Петър Вълчев
  • Summary

  • Мрежов маркетинг мениджър е първият български подкаст за мрежов бизнес.
    Mrejov Marketing Manager
    Show more Show less
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodes
  • Историята на МЛМ, на Amway и на Nutrilite: Как се ражда Мрежовият Маркетинг?
    May 1 2024
    ***
    Към безплатното обучение МЛМ Формула:

    https://rebrand.ly/kurs-podcast

    ****

    Историята на Мрежовия Маркетинг...

    В този епизод искам да ти разкажа историята на Мрежовия Маркетинг, на Amway и на Nutrilite.


    Защо да научиш по-подробно историята на Amway и Nutrilite е важно дори ако работят с друга МЛМ компания?

    Nutrilite е първата компания в света, която прилага мултилевъл маркетинг модела за дистрибуция на своите продукти, по-късно известен също като мрежов маркетинг.

    След това Nutrilite е придобита, както ще видиш след малко, от Amway, която и до днес остава най-оборотната МЛМ компания в света.

    Опознавайки историята на тези две компании, ще разбереш как се е родил и развил целият сектор.

    Ще видиш какви са предимствата на бизнес модела, кои са слабите страни и какви грешки трябва да се избягват, за да растеш правилно в тази индустрия.

    Дори и да не си сътрудничиш с Amway, като изучиш историята на „кралицата на мрежовия маркетинг“ както я наричат някои, ще разбереш дали твоята компания върви в правилната посока.

    Както са казали мъдрите хора...

    „Погледни назад, за да видиш бъдещето“.

    Е, готов ли си?

    Нека да започваме…

    ***
    Към безплатното обучение МЛМ Формула:

    https://rebrand.ly/kurs-podcast

    ****
    Show more Show less
    36 mins
  • Когато сменяш МЛМ компаниите като носни кърпички...
    Apr 26 2024
    ***Към безплатното обучение МЛМ Формула: https://rebrand.ly/kurs-podcast ****Често виждам мрежовици новобранци да сменят МЛМ компаниите като носни кърпички. Те още не са опознали продуктите на една компания, а вече са във втора, трета или дори четвърта. Как мислиш да "споделяш" нещо, което самия ти, не познаваш добре? Първото нещо, което трябва да направи един мрежовик, е да тества продуктите върху себе си и да види какви са ефектите и кои са ползите. Трябва да опознае както силните страни на продуктите, така и по-слабите. Само по този начин може да ги сподели правилно с хората, нали така? Ако не знаеш за какво става въпрос, не знаеш как да предадеш посланието си. Дотук едва ли някой МЛМ лидер би възразил. Но това, което ще кажа в следващите редове, голяма част от МЛМ предприемачите, все още НЕ са го осъзнали. Освен, че трябва да познаваш продукта и да умееш да го представиш добре, е важно също и да знаеш към КОГО адресираш посланието си. Можеш да си голям експерт по отношение на продуктите, или да си наизустил маркетинг плана, но ако се насочваш към публика, която НЕ се интересува от продуктите или от бизнеса, просто си ГУБИШ времето. Нека обясня защо опознаването на продукта и на потенциалния клиент вървят ръка за ръка. Само когато познаваш продукта перфектно, знаеш всичките му характеристики и ползи, само тогава можеш да разбереш върху кой аспект да наблегнеш, за да впечатлиш човека, който те слуша. Да, това звучи елементарно, но очевидно в МЛМ обученията продължават да разпространяват грешна информация. Вероятно са ти казали, че продуктите са толкова страхотни, че са подходящи за всеки. Така че, отивай да спамиш на всякъде, че продукта Х е панацеа и може да разреши всички проблеми. Дори и продуктът да е наистина панацея, в днешно време, едва ли някой би ти повярвал. Погледни наоколо и ще видиш, че никой професионалист, в нито една област не представя продукта си като панацея. Ти също, ако търсиш даден продукт, сериозно би се усъмнил, ако някой се опита да ти продаде продукт, който пасва на всички възможни нужди и е подходящ за всеки. Кажи ми кой е най-хубавият автомобил на света? За един ще е БМВ, за друг Тойота… А кой тип автомобил е най-подходящ за хората? За някой ще е спортен, за друг ще е комби, за трети - 4х4 и т.н. Схвана идеята… Но незнайно защо, в МЛМ, някой е решил, че трябва да популяризираш както продуктите, така и бизнеса по един толкова непрофесионален начин. Всъщност, аз много добре знам, защо се получава така. Защото е много по-лесно да ти кажат просто да консумираш продукта и да го предлагаш на всеки като манна небесна. Ти правиш оборот с личните поръчки на компанията, спонсорите си измиват ръцете, че са те обучили, и ако не постигаш резултати, значи просто не си дерзал достатъчно. Звучи ли ти познато?В обучението МЛМ ...
    Show more Show less
    4 mins
  • Защо говоря на "ТИ"?
    Apr 26 2024
    ***
    Към безплатното обучение МЛМ Формула:

    https://rebrand.ly/kurs-podcast

    ****

    Случва ми понякога, да получавам съобщения от хора, които ме упрекват, че говоря на “ти” в моите видеа, статии, подкасти и имейли. Разбира се, това са хора, които изобщо не се вслушват в съдържанието на това, което споделям, а само във формата. Но нека ти обясня накратко, защо в дадения случай, съм избрал именно тази форма на комуникация.

    ***
    Към безплатното обучение МЛМ Формула:

    https://rebrand.ly/kurs-podcast

    ****
    Show more Show less
    3 mins

What listeners say about Мрежов Маркетинг Мениджър

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.