Το κρασί με απλά λόγια  By  cover art

Το κρασί με απλά λόγια

By: Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και Παναγιώτης Ορφανίδης
  • Summary

  • Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET απαντάει στις απορίες του Παναγιώτη Ορφανίδη σχετικά με το κρασί, απλά και με χιούμορ. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ακούστε τα podcasts κάθε 1η και 15η μέρα κάθε μήνα.
    2023 LiFO PODCASTS
    Show more Show less
activate_primeday_promo_in_buybox_DT
Episodes
  • Η ηρωική αμπελουργία στη Νάξο
    Jul 21 2024

    H Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης «ταξιδεύουν» στον αμπελώνα της Νάξου μαζί με τον Λευτέρη Αναγνώστου.

    Ο Λευτέρης Αναγνώστου είναι αυτόχθων Κυκλαδίτης, έχει καταγωγή από τη Μύκονο. Αν και ξεκίνησε να φτιάχνει κρασιά στη Σαντορίνη, το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησε σε μία εξερεύνηση όλων των Κυκλάδων.

    Στη Νάξο βρήκε πολύ γόνιμο έδαφος και μεγάλο ενδιαφέρον. Όλη αυτή την εμπειρία του μοιράζεται μαζί με την Υρώ και τον Παναγιώτη: για τις ποικιλίες, τη μορφολογία και τις ιδιαιτερότητες του νησιού αυτού, την πατρίδα του Διονύσου και ενός τόπου που όπως μας και ο ίδιος «μπορεί να μας δώσει πολύ ενδιαφέροντα κρασιά».

    Show more Show less
    47 mins
  • Τα πιο διάσημα Sauvignon Blanc του κόσμου βγαίνουν εκεί στον Κεντρικό Λίγηρα
    Jul 8 2024

    Ο Stephane Riffault από το οινοποιείο Domaine Riffault, τo ανερχόμενο αστέρι της περιοχής, που έχει κάνει τον κόσμο να μιλάει για τα υπέροχα κρασιά του μοιράζεται τα όνειρά του και τους προβληματισμούς του για την περιοχή. Στη συνέχεια, o Joseph de Maistre, από το ομώνυμο οινοποιείο, μοιράζεται την τρελή ιδέα να παρατήσει μια επιτυχημένη πορεία στη Louis Vuitton για να ασχοληθεί με το κρασί και τέλος η υπέροχη Laurence Crochet από το Domaine Lucien Crochet, το πρώτο οινοποιείο του Sancerre που εμφιάλωσε κρασί, εξηγεί τα διαφορετικά εδάφη της περιοχής και μοιράζεται με την Υρώ ιστορίες της περιοχής. Ενα podcast εισαγωγής στα κρασιά του κεντρικού Λίγηρα.

    Show more Show less
    43 mins
  • Είναι η Λημνιώνα η ποικιλία που θα αντέξει την κλιματική αλλαγή;
    Jun 15 2024

    Γιατί η Λημνιώνα έχει αρχίσει να έχει τόσους φανατικούς υποστηρικτές; Ποια είναι η ιστορία της και ποια τα δυνατά της σημεία και χαρακτηριστικά; Από τη Θεσσαλία ως τον Παναμά η Λημνιώνα είναι η κομψή ερυθρή Ελληνική ποικιλία με το διεθνές σύγχρονο προφίλ.

    Βάλτε στα ποτήρια σας μια Λημνιώνα και απολαύστε το podcast!

    Show more Show less
    45 mins

What listeners say about Το κρασί με απλά λόγια

Average customer ratings

Reviews - Please select the tabs below to change the source of reviews.